Menu
RSS
A+ A A-

НАУКА НЕМА ДЕФИНИЦИЈУ

ПРОМОЦИЈА ДРУГЕ КЊИГЕ "ЗЛОЧИНИ УСТАША - ЖРТВЕ И ЗЛОЧИНЦИ"

      
zlocin.jpg

Промоцијом друге књиге "Злочини усташа - жртве и злочинци" аутора Душана Бабића коју је приредио његов син, угледни лекар и професор Медицинског факултета у Новом Саду др Јован Бабић (иначе рођени Шиђанин) на одређени начин заокружен је циклус писања о страдању народа Срема у време НДХ.

Аутентични документи и списак жртава усташког геноцида на подручју Срема које је покојни Душан Бабић успео да сачува неће оставити никог равнодушним. Према речима др Јована Бабића у књизи се налазе имена страдалих у периоду 1941-45. којих је на том својеврсном списку смрти 21.576 из готово свих места у Срему.

О историјском контексту у коме је настао усташки покрет као и о творцима незапамћеног геноцида над српским народом говорио је професор Филозофског факултета из Новог Сада др Душан Берић.

Др Воја Недељковић угледни неуропсихијатар из Сремскиих Карловаца је говорио о профилима усташких злочинаца (чија се имена такође налазе у овој књизи) истичући да ни наука којом се он бави није успела да до краја дефинише те поремећене умове који су извршили најстравичније злочине у историји људске цивилизације.

Изузетна опремљеност и квалитетна штампа коју је приредила издавачка кућа Полет-прес из Новог Сада дају посебан печат овој својеврсној и изузетно драгоценој публикацији.