ЈАСТРЕБИЋЕВИ СУСРЕТИ

Трагично преминулог песника Благоју Јастребића Шиђани не заборављају. У организацији Скупштине општине и Културно-образовног центра, и ове године су одржани Јастребићеви сусрети.

И ОВЕ ГОДИНЕ У ВАШИЦИ

Нису избледела сећања на трагично преминулог песника па су у његовој родној Вашици одржани 26-ти Јастребићеви сусрети

jastrebic.jpgТрагично преминулог песника Благоју Јастребића Шиђани не заборављају. У организацији Скупштине општине и Културно-образовног центра, и ове године су одржани Јастребићеви сусрети.

По уобичајеном протоколу, уз присуство поклоника Јастребићевог дела и чланова породице, организовано је полагање венаца на Јастребићев гроб у родној Вашици. Ту су песници из Шида, али и гости из Сремске Митровице и Бијељине, прочитали своје песме. Присутне је у име организатора поздравио Срђан Малешевић, директор Културно-образовног центра Шид.

- По 26-ти пут окупљамо се на Јастребићевим сусретима негујући на тај начин успомену на нашег песника. Посебно ми је задовољство што су овом приликом са нама и чланови његове породице - рекао је Срђан Малешевић.

У просторијама Основне школе "Вук Караџић" у Вашици ученици су и ове године припремили леп програм учесницима овогодишњих Сусрета.

Организатор је за све учеснике припремио лепе поклоне - репродукције нашег знаменитог уметника Саве Шумановића.