Menu
RSS
A+ A A-

ВРАЊАНСКА СВИТА НА БИС

ТРАДИЦИОНАЛНИ КОНЦЕРТ НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА У ШИДУ

У Спортском центру у Шиду у петак 29. јуна, одржан је традиционални Видовдански концерт народних песама и игара у организацији СКУД "Свет Сава" и Културно-образовног центра

 

 

Поред домаћина, наступили су и фоклорни ансамбли КУД "Ђидо" из Бечеја и КУД "Бранко Радичевић" из Сремске Митровице. Ова три културно-уметничка друштва везује две деценије дуга сарадња пре свега уметничких руководилаца Горана Думановића из Бечеја, Драгана Ђорђевића из Сремске Митровице и Радована Раше Грчића из Шида.

Концерт је одржан под мотом "Одбијте се силни од силнијех"  и започето је стиховима  "Земаљско је за малена царство", а небеско увијек и довјека" из народне песме "Бој на Косову" уз подсећање на славну битку од пре 618 година.

Гости из Бечеја су се представили са играма "Банатски мотиви", "Линђо", "Влашким играма" које су одиграли и на бис, а имали су част и да заврше концерт упечатљивом кореографијом "Врањанска свита", коју су на захтев публике два пута извели на бис. КУД "Бранко Радичевић" се представио са играма "Сремске букаре" "Игре из Мачве", "Игре из Сврљига" и кореографијом "Горњи Висок".

Домаћини СКУД "Свети Сава" су извели "Игре са планине Рудник" и "Босилеградско крајиште", који су извели и на бис. Једноипочасовни концерт је одушевио бројну публику, а концерту су присуствовали и Ромко Папуга, начелник општинске управе и Катица Вијук, председница Месне управе Шид.