Menu
RSS
A+ A A-

"МАЛА ГАРАВА"

ШИДСКИ КОМПОЗИТОР И ОВЕ ГОДИНЕ НА ФЕСТИВАЛУ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ


makivic.jpgПознати шидски музички педагог и композитор Драган Макивић учествоваће и ове године на традиционалном фестивалу староградских песама у Сремској Митровици

Жири овогодишњег фестивала који ће се одржати на јесен, одлучио је ових дана да у званичну конкуренцију уврсти композицију Драгана Макивића "Мала гарава" за коју је аранжман направио доајен музичког стваралаштва на овим просторима проф. Драган Крсмановић, док је текст ове лепе песме написао Душан Дуда Вукојев из Новог Сада.

Макивић  је прошле године на митровачком фестивалу освојио трећу награду са песмом "Мој равни Срем" док је годину дана раније такође, био међу награђенима изводећи композицију под називом "Нигде мога Срема нема".

Ту није крај овогодишњег ангажмана овог врсног музичара и педагога из Шида јер ће већ ових дана уследити учешће на конкурсу за наступ на Фестивалу "Војвојђанске златне жице" који се крајем сваке године одржава у Новом Саду, Драган Макивић планира да ове године наступи на најпознатијем војвођанском фестивалу народне музике заједно са познатим композитовом из Новог Сада Зораном Мулићем а композиција ће се звати "Житородна Војводина".