Menu
RSS
A+ A A-

УЗАВРЕЛО ШИДСКО ЛЕТО


kleto.jpgЗахваљујући локалној самоуправи и Културно-образовном центру, двориште поред биоскопа, које скоро да ничему није користило, претворено је у леп Трг културе

Овогодишње културно лето почело је 17. јула отварањем управо на Тргу културе пригодним речима које су посетиоцима упутили председник Општине Шид Мита Аврамов и директор Културно-образовног центра Срђан Малешевић.

А први гости Лета били су чланови групе "Неверне бебе". Музичари из Београда напунили су плато Трга и одушевили, углавном, млађану публику.

Следеће вече мале балерине представом "Лабудово језеро" испуниле су дворану Културно-образовног центра. За љубитеље позоришта 19. јула гостовали су глумци из Црвенке. Легенда шидског рока Стеван Вићановић-Синђа одржао је концерт на Тргу културе 20. јула. Мало старијим генерацијама била је ово прилика да се подсете на време минуле младости, а млађи су се напросто препустили угођају.

За љубитеље етно музике Јефимија и Студио електик из Новог Сада припремили су концерт на Тргу 21. јула у коме су посетиоци уживали. Подједнако лепо је звучало Јефимијино певање и свирање поменуте групе.

males_mita.jpg

У недељу 22. јула програм је започео ревијом фризура ВИП фризерског студија под називом "Снага је у коси". Власници студија Бранислави Ђачанин у представљању су помогли чланови аматерског позоришта "Бранислав Нушић" на необичан и оригиналан начин.

Након тога исто вече група Озарје из Сремске Митровице, баш како је и најавила водитељка уводећи нас у програм, озарила је тренутак нашег бивствовања изводећи евергрин музику.


Млади Шиђани су 23. јула окупили бројне посетиоце народне музике. По до сада виђеном, културно-забавна манифестација Шидско културно лето 2007. је пун погодак, па се надамо да ће тако бити до краја, 19. августа, али да ћемо и идуће године на исти начин уживати у припремљеном програму.