У ЕРДЕВИКУ ОДРЖАНО ПОЕТСКО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ

У оквиру туристичке манифестације "У сусрет Преображењу", коју је организовала Месна управа Ердевик, 16. августа је одржано поетско-музичко вече. У холу Основне школе "Сава Шумановић" у Ердевику, вече је почело изложбом фотографија Ђурице Милитара, публицисте, адвоката и новинара из Сремске Митровице, а потом је уследило излагање најлепших стихова домаћих песника и њихових гостију.

 Након поздравних речи директора школе Љубице Фунштајн, песникиња Мирјана Марковић  из Сремске Митровице је са присутнима поделила неколико стихова из својих књига "Откривања душе" и "Буди ми јутро". Љубица Момчиловић, рођена Ердевичанка која сада живи у Шиду, препустила је својој пријатељици Љиљани Лукић да прочита пар инспиративних делова из њене нове збирке прозе и поезије "Лица и наличја". Први витез од пера, како је био најављен Срђан Малешевић из Шида, читао је своје песме "Сан о Срему" и "Кнезов одлазак". Сплет мотива о сремачкој свадби, тамбурашима, фрушкогорском вину, представљени су стиховима песникиње Злате Захорјански. У овој песничкој вечери су учествовали и бројни други песници, као што су Душанка Лазић Матић, Ђорђе Жакула, Љубица Поповић, Ратко Берисављевић и Славко Рашић. Присутнима су се представиле и ученице из Ердевика Наталија Јагмашевић, Јована Ђокић и Тијана Барун.

Ово, дванаесто по реду, песничко вече пропратили су и  музичари из Сремске Митровице, Бранко Николић на хармоници и Јован Мартиновић на гитари, а холом школе су одјекивале добро знане мелодије "Била је тако лепа", "А сад адио" и друге.

Након уметничког дела, председник Месне управе Ердевик Милутин Зец позвао је присутне на закуску, приређену у великој трпезарији школе.