КУЗМАН МИЛИЋ ИЗ БАЧИНАЦА НЕМА ВЛАСТИТЕ ЗЕМЉЕ АЛИ СЕ ИПАК БАВИ ПОЉОПРИВРЕДО

milici.jpgКузман Милић изнајмљује оранице па сеје кукуруз, јечам, соју и на тај начин прехрањује породицу Милићима живот у Бачинцима добар и немају намеру да оду било где

Мада обично пишемо о "великим" пољопривредним произвођачима на простору наше општине, ово је посао којим се баве и они који немају властиту земљу. Један од њих је и Кузман Милић (56) из Бачинаца. Живи са супругом Ранком, сином Синишом, снајом Драганом и мајком Надом. Кћерка је удата у Футогу, имају једну унуку.

- Радим у Биг Булу, али главно занимање ми је пољопривредна делатност. Земљу узимам у аренду, с обзиром да имам властити трактор. Сејем кукуруз, јечам и соју. То користим за прехрањивање стоке. Имам 50-ак браваца, крмача и прасади. За наше основне потребе имамо довољно, али волео бих да направим нову кућу, млади то желе, недавно су се венчали, разумем их. Све у свему живот сељака је тежак, али нема другог решења - прича нам Кузман.

- Жеља ми је да имамо и од сина унучиће. Живот у селу нам је добар, лепо се слажемо са свима и немамо намеру нигде да одлазимо, само желимо да док можемо помогнемо деци. У селу бих похвалила нашег председника Месне управе, верујем да ће у овој години учинити и више него у прошлој - надовезује се на причу супруга Ранка.