Menu
RSS
A+ A A-

ОРТАЦИ СВЕ УСПЕШНИЈИ

Успешан развој и пословање Ортачке ветеринарске станице у Шидуveterina.jpg

 

Пре четири године, тачније 7. јануара 2005. године основана је Ортачка ветеринарска станица у Шиду, а основали су је дипломирани ветеринари Јолана Шовањ, Ђорђе Тодоровић, Миомир Мијатовић, Миладин Тарајић и Родољуб Лазић. У самом старту, поред оснивача односно ортака, било је запослено још шест радника, а седиште станице је било у закупљеним просторијама у улици Вука Караџића број 4 у Шиду. Од тада, ОВС се све више развија и успешно послује.

Данас поседује 13 малопродајних објеката и мешаону сточне хране, фарму живине са родитељским јатом од 1.500 кока у Адашевцима те преко 30 запослених. ОВС пружа све врсте ветеринарских услуга продаје лекове, сточну храну и храну за псе и мачке те потребну опрему. Откупљен је и објекат где су били закупци на већ поменутој адреси. А како се то постигло за могло би се рећи кратко време?


- Добрим планирањем, организацијом и радом успевамо да сваке године будемо све бољи. У сточарству ситуација није најбоља и ситуација је веома променљива.  Сетимо се само наглог пада цена свиња и прасади па онда скока или пада цена млека што се одражава на умањење сточног фонда. Тако смо организовани да можемо одговорити свакој ситуацији у пословном смислу и пружити неопходне услуге. Вршимо анализу меса на трихинелозу, а поседујемо и ултра звук, лабораторију и салу за хируршке интервенције за псе и мачке. И ту буде посла јер људи доводе своје скупоцене кућне љубимце када је потребна нека интервенција - прича дипл. ветеринар Јолана Шовањ.


ОВС је искористила могућност те у два наврата 2006. и 2008. године запослила 15-так радника захваљујући конкурсима односно средствима Националне службе за запошљавање. И као што смо рекли, у посовању се увек иде корак напред. Прошле године је основана Земљорадничка задруга "Ортаци" са седиштем у Вишњићеву.
- Купили смо 40 јутара земље и 80 узели у закуп. Имамо комбајн, три трактора и прикључне машине. Сопственом производњом ћемо обезбедити сировине за нашу мешаону сточне хране. Такође врћимо и уговарање производње са индивидуалним произвођачима - каже Јолана Шовањ.