Menu
RSS
A+ A A-

ИМ "СРЕМ" У "БИГ БУЛУ"

 ПРЕМА ИНФОРМАЦИЈАМА ИЗ ТРГОВИНСКОГ СУДА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

Куповином ИМ Срем Компанија из Бачинаца ће постати лидер у кланичарској индустрији Србијеsrem.jpg

Након што је Одбор поверилаца ИМ Срем у Шиду дао сагласност стечајном управнику да прихвати продајну цену и услове продаје које је доставила Компанија Биг Бул из Бачинаца, у наредних два и по месеца ИМ Срем ће добити новог власника. Тиме ће, по свему судећи, доћи и крај агоније у којој се већ годинама налазио некада један од највећих индустријских капацитета у Срему.

Компанија из Бачинаца је понудила 878 милиона динара за целокупну имовину ИМ Срем. Како се очекује потписивање купопродајног уговора обавиће се у уторак 16. октобра, а у њему је предвиђено да је купац обавезан да купопродајну цену исплати у периоду од 1. до 16. децембра ове године.

Иначе у моменту покретања стечаја у ИМ Срем Шид у радном односу је био 251 радник. Од новца добијеног продајом, како је предвиђено, најпре ће се исплатити трошкови стечајног поступка, затим минималне зараде запослених за последњу годину пре покретања стечаја и неисплаћени доприноси за пензијско и инвалидско осигурање за последње две године пре стечаја.

Након тога следи уплата јавних прихода и тек потом уплата потраживања осталим повериоцима.