Menu
RSS
A+ A A-

АУТОБУСИ ПОВЕЗУЈУ ЉУДЕ

ПОСЕТИЛИ СМО "ШИДЕКСПРЕС"


AStanica.jpg Уз постојеће линије према Београду и Новом Саду, већ годинама функционише и веза између Београда и Осијека. Недавно "Шидекспрес" увео и нову аутобуску везу Нови Сад - Пелагићево

Од 15. октобра АД "Шидекспрес" увео је нову аутобуску линију која повезује Пелагићево и Нови Сад. Аутобуси возе сваког дана.

- Својевремено је ова линија радила, али је 2000. укинута, а регистрација је задржана. Одлучили смо да је поново активирамо, јер верујемо да ће бити исплатива, с обзиром да је већ неколико година укинута железничка веза између Шида и Бијељине. Аутобус из Пелагићева креће ујутро у 4.40 а из Брчког у 5.15, из Бијељине у 6.15, из Шида у 7.30 и затим из Бачке Паланке у 8.15. У повратку из Новог Сада полази у 12 часова, из Бачке Паланке у 12.55, из Шида у 13.40 и Бијељине у 15.00. Ову линију одржавамо заједно са ДОО Космос из Обудовца. А напомињем да ови аутобуси пролазе кроз Вишњићево, Моровић и Адашевце - речи су Илије Теткића, правника у овој превозничкој фирми.

- "Шидекспрес" је 2003. приватизован, у оквиру рада, поред ове недавно уведене линије, редовно се одржавају везе до Новог Сада и Београда. За Нови Сад имамо две линије у 7,30, једну преко Бачке Паланке и другу преко Руме и Венца, а недељом у 19 часова, такође преко Венца, и то за студенте - каже Теткић.

- Већ годинама одржавамо и линију Београд - Осијек у мегапулу са "Ластом" из Београда и превозничким фирмама из Осијека и Вуковара. Дневно обавимо пет пари полазака, могу се купити повратне карте, а то значи да се путници могу возити са било којим од поменутих превозника. Ове линије успешно послују, а омогућавају нашим суграђанима брзу везу са Београдом - наглашава наш саговорник.

Поменимо још да "Шидекспрес" омогућава и ванредни саобраћај, путовања у договору са наручиоцем. Поред превоза путника у "Шидекспресу" поседују и одређен број теретних возила за превоз робе па, чини се, имају могућност да у нашој средини задовоље ову врсту потреба.

- Пословање наше фирме је стабилно, зараде су редовне и за наше услове солидне. Наравно, у догледно време планира се обнова возног парка и можда увођење неких нових линија, али о томе неком другом приликом - завршава Илија Теткић наш разговор.