Menu
RSS
A+ A A-

НА ПОМОЛУ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ НЕМАЧКЕ И СЛОВЕНИЈЕ БОРАВИЛИ У НАШОЈ ОПШТИНИ

Производни погони би се отворили у Адашевцима Крајем прошлог месеца нашу општину посетили су представници две фирме из Немачке и Словеније

 

Предузеће Шумер из Цеља има намеру да у Адашевцима изгради погон за производњу металне и пластичне галантерије за аутомобилску индустрију. Поред производног погона израдила би се и складишта сировина и готових производа, као и управна зграда.

Ово би по речима Уроша Шумера, директора словеначке фирме, представљао један заокружен комплекс који би у почетку запошљавао близу 200 радника. Председник општине Шид Мита Аврамов са сарадницима је обећао помоћ локалне самоуправе у реализацији овог пројекта.

Истог дана у Шиду су боравили и представници немачке компаније СТОРЦХ/ГРОУП, Волфганг Хервиг и Вернер Аверкамп која је заинтересована за отварање погона за производњу молерског алата. Ова фирма спада међу најпознатије светске произвођаче ове опреме која има производне погоне у Немачкој, Чешкој и Румунији. Према речима немачких привредника намера им је да се у Адашевцима изгради дистрибутивни лагер за ово подручје, а новоотворена фирма би у почетку запошљавала око 25 радника.