ОСВАЈАЈУ И РУСКО ТРЖИШТЕ

АД "Шидпројект" је модерно акционарско друштво за пројектовање и инжењеринг, основано 12. априла 1979. године, што значи да ускоро улази у трећу деценију постојања, и које непрекидно проширује обим и врсту делатности.

ПРИМЕРИ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ УСПЕШНОГ РАДА АД "ШИДПРОЈЕКТ" ИЗ ШИДА

sidprojekt.jpgАД "Шидпројект" је модерно акционарско друштво за пројектовање и инжењеринг, основано 12. априла 1979. године, што значи да ускоро улази у трећу деценију постојања, и које непрекидно проширује обим и врсту делатности.

Унутрашња организација је прилагођена захтевима времена и успешности, а тржиште је проширено на целокупну територију Републике Србије, као и пословима на руском тржишту. Запослено је 38 радника, од чега 25 дипломираних инжењера "Шидпројекат" је ангажован на пројектовању седам граничних прелаза за Управу царина и то четири дуж Дрине, а три према Црној Гори.

Пројектована су и два царинска терминала у Шапцу и Крушевцу, више улица у Београду и Инђији, гасификација петроварадинске тврђаве "фекална канализација у Старој Пазови". Посебно је значајан продор на руско тржиште где је у сарадњи са "Центропројектом" из Београда пројектован стамбено-пословни центар површине 25 хиљада квадратних метара у Москви, а пре тога је још један објекат овакве намене површине 400 хиљада квадратних метара.

- Од оснивања до данас "Шидпројект" прати линију успеха заснованог на перманентном унапређењу пословања путем развијања сарадње са инвеститорима, другим пројектним кућама, научним установама и институтима, динамичном техничко-технолошком развоју и праћењу савремених трендова и достигнућа, сталном образовању запослених и континуитету знања и искуства. Планирано је да се ове године оствари посао вредан 125 милиона динара, а већ сада имамо уговореног посла вредног 100 милиона - истиче Јосип Логарушић, директор "Шидпројекта", напомињући да имају и своја представништва у Београду, Новом Саду и Руми.

"Шидпројект" се убраја у водеће фирме у својој бранши у Србији, а на питање како опстати у врху и стално имати посла, директор Логарушић кратко одговара да прихватљива цена понуде и кратак рок реализације то омогућавају и да се у жестокој конкуренцији увек мора бити бржи и бољи од других. "Шидпројект" води рачуна и о младим нараштајима и даје средства за 10 стипендија, које се реализују преко Општине Шид, те једногодишњу стипендију за ђака генерације Гимназије "Сава Шумановић" и једну стипендију за студента грађевинског факултета, смер нискоградња.

"Шидпројект" поседује лиценце Министарства за капиталне инвестиције за израду техничке документације за објекте најразличитијих намена - архитектонске пројекте за културна добра од изузетног значаја, хидротехничке објекте, пројекте саобраћајница, пројекте саобраћаја и саобраћајне сигнализације, пројекте грађевинских конструкција за путне објекте и објекте на железничким пругама. Такође врши и послове надзора и тренутно врши надзор на реконструкцији моста на Босуту код спомен-обележја "Сремски фронт" и на наплатном систему на ауто-путу Београд-Суботица.

СТРУЧНА УСАВРШАВАЊА

Према речима директора Логарушића, важан сегмент за запослене је и непрекидно стручно усавршавање, а посета многобројним сајмовима је прилика за то. Стручњаци "Шидпројекта" су били на сајмовима из своје бранше у Паризу, Дубаију, Минхену, Лас Вегасу и наравно на свим домаћим сајмовима.
- Од 4.-9. марта смо били на сајму грађевинарства у Верони, а припадници лепшег пола су на тај начин веома лепо прославиле и Дан жена - каже Логарушић.

ПРИЗНАЊА

Када су у питању признања, треба истаћи да је ""Шидпројект" добитник Плакете Привредне коморе Војводине за значајна привредна остварења у Војводини за 1998. годину, а добитник је и Плакете Привредне коморе Срема за изузетне резултате остварене у 2004. години. Ипак, могло би се рећи, да је највеће признање што су у самом врху пословања у Србији у својој грани, те да ће на тај начин обележити и три деценије постојања.