ИЗ РАДА ЈКП "ВОДОВОД" У ШИДУ

petrovic_vodovod.jpg

Без обзира на високе температуре и повећану потрошњу, снабдевање водом и у овим врелим летњим месецима ће бити уредно - обећавају у ЈКП "Водовод", уз констатацију да у летњим "шпицевима" недостаје око 40 литара воде у секунди.

- Проблем ће бити решен до јесени бушењем два нова бунара, а средства у висини 22 милиона динара за целокупну инвестицију са инфраструктуром обезбеђена су из Фонда за капитална улагања АП Војводина. Проблематично и даље остаје 77 метара цеви испод ауто-пута што је горући проблем. Приоритет је и наставак изградње паралелног цевовода Фи 400 Батровци - Шид - истиче Иван Петровић, в.д. директор ЈКП "Водовод".

Према његовим речима, у функцији је свих осам бунара али може доћи до такозваних ноћних рестрикција због пуњења базена у циљу редовног дневног снабдевања грађана и привреде водом. Цене воде у наредном дужем периоду се неће мењати што ће свакако обрадовати потрошаче.

- Обезбедили смо и средства из Фонда за капитална улагања АП Војводине у износу од четири милиона динара за израду идејних пројеката бунара за насељена места Сот, Привина Глава, Моловин и Бикић До који немају локалне водоводе - напомиње в.д. директор Петровић.