Menu
RSS
A+ A A-

ПРОИЗВОДЊА ЗА ИЗВОЗ

"ХЕМПРО КОЛОР" ДОО СВЕ УСПЕШНИЈЕ ПОСЛУЈЕ


hempro.jpg

"Хемпро колор" ДОО из Шида после власничке трансформације 2004. године, када је већински власник постао Нико Марић из Винковаца сваким даном бележи све боље пословне резултате, а 70 запослених редовно прима плате. Производни асортиман се односи на примену у грађевинарству те широку потрошњу и металну индустрију.

Добро су познате дисперзионе боје за унутрашњу и спољашњу примену као и за бетон, затим лепкови за паркет и дрво, те паркет, лакови. За заштиту дрвета у производном асортиману су лазурни лакови и емајл лакови, китови за санирање дрвених површина и стакларски кит као и средства за импрегнацију дрвета односно фирнајз. Производе се и нитро боје, ефект лакови, боје за базене, боје за обележавање путева и основне боје за дрво и метал.

- Тренутно не радимо "хемпромобил" по којем смо некада били познати, али се надамо да ћемо га уврстити у производни програм - каже дипл. инж. технологије Лазар Спасојевић, технички директор "Хемпро колора". - Највећи део производа извозимо на страно тржиште у БиХ, Хрватску, Црну Гору, а воде се преговори и за македонско тржиште. Сировине су углавном увозне и набављамо их од реномираних произвођача. Познати смо и по производњи уљаних боја за сликаре те школског програма односно темпера.

Наш саговорник додаје да је физички обим производње повећан за 15 посто у односу на 2007. годину те да се "Хемпро колор" сваким даном враћа купцима које је раније имао али осваја и нове. Пословни објекти, инфраструктура и три савремена погона се налазе на површини преко осам хиљада квадратних метара уз веома повољан положај због близине ауто-пута Е-70 и железничке пруге Београд - Загреб. Погон премаза (боје и лакови) производи 100 хиљада тона годишње, погон синтезе производи две хиљаде тона смола годишње док погон пластике производи 150 хиљада јединица годишње.

Актуелна пословна политика је у функцији стварања задовољних купаца са којима се понудом производа високог квалитета, функционалношћу и савременим дизајном амбалаже као и повољним ценама и условима продаје успешно остварује стратешка комуникација на обострано задовољство. У оквиру фабрике се налази малопродајни објекат са комплетним асортиманом са акцијским ценама (фабричке цене увећане за ПДВ) током целе године.

- Водимо рачуна и о екологији, а придржавамо се и строгих противпожарних прописа. Наши радници имају редовне систематске прегледе те се врши процена ризика за сва радна места и сходно томе одређује мере заштите - каже директор Лазар Спасојевић.