ГОДИШЊА СКУПШТИНА ВАТРОГАСНОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ

 Изабрани нови председник и секретар друштва као и нови састав председништва

st3_vatrogasci.jpg

У петак 11. априла у Шиду је одржана годишња изборна Скупштина Општинског ватрогасног савеза Шид у који су укључена Добровољна ватрогасна друштва из Шида, Ердевика, Љубе и Јамене као и ДВД из Хемпра, ДДОР-а, Фабрике Викториа оил из Шида и Млинтеста.

Подносећи годишњи извештај о раду, дугогодишњи председник ОВС Шид Жика Огњановић је, између осталог, истакао да су сви програмски задаци предвиђени за прошлу годину у потпуности испуњени. Поред тога, ДВД из Ердевика и Јамене имале су током прошле године неколико веома успешних акција на гашењу насталих пожара у местима Ердевик, Љуба, Бингула и Јамена.

Чланови ДВД из наше општине у току прошле године учествовали су на неколико смотри и такмичења у оквиру Ватрогасног савеза Војводине и Срема, као и на традиционалним 27. мајским сусретима ватрогасаца који су одржани у Бачу. Резултати који су постигнути на овим смотрама говоре да су ватрогасци са ових простора и даље у самом врху како у Срему тако и у Војводини.

Оно што представља највећи проблем и потешкоћу у раду ОВС Шид, као и у већини ватрогасних друштава у Србији, недостатак је одговарајуће опреме која често представља ограничавајући фактор да се остваре још бољи резултати. Ипак, сарадња и разумевање локалне самоуправе као и Месних управа у којима постоје Добровољна ватрогасна друштва обећавају да ће се у наредном периоду створити бољи услови за деловање ове изузетно важне делатности. Радује и чињеница да се све већи број млађих опредељује за учешће у раду ДВД у својим местима, чиме ће се у будућности обезбедити повољни услови да ова делатност и даље буде што присутнија у нашој средини.

У другом делу седнице Скупштине извршен је избор новог руководства. За новог председника Општинског ватрогасног савеза Шид изабран је Маринко Маринковић, дугогодишњи функционер овог савеза док ће функцију секретара у наредном периоду обављати Небојша Суботић, новинар Радио Шида. Поред њих у нови састав Председништва ОВС Шид су изабрани: Ђорђе Лазић, Драган Илић, Петар Јанковић, Данијел Береш, Јовица Живковић, Момир Милетић, Јанко Холод и Часлав Колар, док ће једанаестог члана Председништва дати ДВД из Љубе.