Menu
RSS
A+ A A-

МАСКЕНБАЛ

УЗ ПОКЛАДЕ


st10_maskembal.jpg

  У програму је изведена традиционална свадба, а целовечерњу забаву снимала ТВ Нови Сад. Шиђани у мају путују у Мокру гору на дводневни излет

Још једно забавно вече припремљено је у организацији Савеза инвалида рада Шид 29. марта у црквеној сали. Маскенбал и колачијада били су интересантна тема и за екипу ТВ Нови Сад која је пропратила ову манифестацију. Када ће емисија бити емитована још се не зна.

Поменутом маскенбалу присуствовала је председница Инвалида рада Војводине Стана Свиларов, а сем Шиђана ту су били још гости из Краљева, Лознице, Бање Ковиљаче, Бршадина, Маркушице и Вуковара.

- У програму је припремљено извођење традиционалне свадбе, а жеља нам је да се оживи сећање на старе обичаје. Програм смо припремили поводом поклада. У свадби су учествовали Нада Бањанин (млада), Споменка Николић (младожења), Невенка Бажик (кума), девер је био Рада Папић, заове Љубица Вучићевић и Вера Марковић, стари сват Славко Захорјански. Чин венчања обавио је "свештеник" Слободан Ковачевић, а за музику се са хармоником побринуо Илија Болдиш - објашњава нам председница Савеза инвалида рада Шид Веселинка Игић.

- За госте смо обезбедили прикладне поклоне, проспекте и разгледнице Шида и фигурице Сремца или Сремице, што нам је дар Туристичке организације Шид. Било је то још једно лепо дружење, а већ у мају планирамо излет у Мокру гору. Путујемо преко Шапца, Бање Ковиљаче, Бајине Баште где ћемо ноћити 19. маја, а онда 20. настављамо пут према Мокрој гори, где следи вожња шарганском осмицом и посета Дрвенграду. Враћамо се преко Ваљева и посетићемо манастир Каону. Места још има, а цена дводневног путовања је 4.500 динара - каже Веселинка Игић.