Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕШНИ ОДГАЈИВАЧИ И ОРГАНИЗАТОРИ

КИНОЛОШКО ДРУШТВО "ШИД" ИЗ ШИДА

st13_kinologija.jpgГрупа ентузијаста и заљубљеника паса, основала је 1995. године кинолошко друштво "Шид" које од тада непрестано иде узлазном линијом како у погледу омасовљења чланства, узгоја квалитетних паса тако и организацији бројних изложби и манифестација.

- Било нас је тада у почетку само 12, а данас имамо 24 веома активна и стотинак чланова и љубитеља паса - прича Ђорђе Влаисављевић, који је задужен за организацију кинолошких манифестација и делегат у Скупштини Кинолошког савеза Србије. - Наше друштво окупља кинологе из шидске општине, а од раса су најзаступљенији немачки овчари, затим немачки ловни теријери као и птичари и јазавичари. Прве три-четири године постојања није било лако и за почетак смо тада организовали смотру паса на општинском нивоу.

КД "Шид" сада има иза себе организовано девет савезних изложби, четири утакмице урођених особина за птичаре и две "специјалке" за немачке овчаре и првенство државе прошле године.

У октобру прошле године ово велико такмичење организовали смо у војном ловишту у Моровићу и добили смо похвале за организацију од Кинолошког савеза Србије. Била је то изложба са 230 немачких овчара, што није забележено још из времена СФРЈ. Добили смо похвале и од колега из суседних земаља - додаје Влаисављевић. Према његовим речима у последње две године, пажња се придаје подмлађивању чланства и руководства, а као пример наводи и да су омладинци и омладинке узраста између 15 и 20 година одлично "одрадили" савезну изложбу за све расе. Влаисављевић нам рече да кинолози немају свој кутак, а каже достојанствено представљају своју средину у земљи и иностранству.