Menu
RSS
A+ A A-

У ГОСТИМА ПРИПРЕМА ДОКТОРАТ


tomek_kvoka.jpg

 

 

 

Недавна промоција омладинског часописа "МАК" и ЦД групе "Парадокс" из Руског Крстура у Русинском дому у Шиду, била је прилика да Томек Квока из Пољске посети наш град, заједно са гостима из Руског Крстура и Новог Сада. Томек долази из пољског града Горвице и припрема докторску дисертацију на Јагјелонском универзитету у Кракову. Да би припремио докторат, Томек борави на Филозофском факултету у Новом Саду.

- У Србију долазим од 2000. године, а сада припремам докторат на тему "Историја српске лексике из области друштвеног живота од 12. до 20. века". Планирам да до јула завршим сав посао, предам рад и да га браним на јесен. После тога ћу највероватније радити у Пољској на Катедри за српски и хрватски језик - каже нам Томек.

Овај 28-годишњи младић, веома се добро уклопио у војвођански амбијент и менталитет и до сада је, поред Новог Сада, боравио и у Руском Крстуру, а кратка посета нашем граду била је довољна да Томек понесе лепе утиске. Радо је пристао да да изјаву за наше новине, а посебно се припремио и за позирање. Обукао је мајицу навијача "Дивље свиње", ФК "Русин" из Руског Крстура.