ШОЛЕ ЗАМЕНИО СЛЕЗАН

Ресторан који се налази на ободу Босутских шума недалеко од мостова на реци Босут и Студва по свему судећи доживеће своју ренесансу

НОСТАЛГИЈА ЈОВАНА ЛАЗИЋА ИЗ МОРОВИЋА ЗА ПРОШЛИМ ВРЕМЕНИМА

sole.jpg Ресторан који се налази на ободу Босутских шума недалеко од мостова на реци Босут и Студва по свему судећи доживеће своју ренесансу

Некада један од најпознатијих ресторана на подручју западног Срема, Слезан, власника Јована Лазића из Моровића и даље се налази на старој локацији али сада под другим именом. Када су средином осамдесетих прошлог века Јован и његова супруга Каја отворили ресторан на самој обали Босута и недалеко од чувеног рибњака Слезан по којем су и дали име свом угоститељском објекту, нису ни слутили да ће он убрзо постати један од најбољих у овом делу Срема.

Многобројни гости, излетници, туристи, спортисти и други нису могли проћи поред овог ресторана (који је поред изванредне понуде  хране и пића одисао једном непосредношћу и домаћинском гостопримљивошћу) а да не сврате у њега. Често се тражило место више јер је број гостију након пуштања у саобраћај пута Шид - Моровић - Јамена - Брчко - Жупања растао из дана у дан.

Јован и његова супруга Каја, након повратка из Немачке, опробали су се и као угоститељи и по општим оценама спадали су тих година у најбоље у Срему. Након тога ће уследити ратна дешавања и популарни ресторан није више ни изблиза радио као некада. Истина Јован, Каја и њихов син Ненад, по чијем надимку сада ресторан носи назив Шоле, реновирали су и проширили простор у коме сада може одсести више стотина гостију. Али ресторан Слезан није више ни изблиза радио као некада.

Син Ненад чини све да врати некадашњу славу овом угоститељском објекту и ми му искрено желимо да успе у томе. Ако ускоро поново дође до успостављања саобраћаја између Бачке, западног Срема, Славоније и Семберије, ресторан који се налази на самом ободу чувених Босутских шума и недалеко од мостова на реци Босут и Студва, по свему судећи доживеће своју ренесансу.