ЧУВАРИ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

И жене у Кукујевцима окупљене у своје удружење прави су чувари народне традиције и обичаја и како кажу, када год им се пружи прилика да покажу праве вредности, оне то и чине на разним презентацијама и приредбама. Оно што посебно радује јесте чињеница да су ту присутне и млађе особе односно девојке к

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА ИЗ КУКУЈЕВАЦА
kukujevci-tradicija.jpg

И жене у Кукујевцима окупљене у своје удружење прави су чувари народне традиције и обичаја и како кажу, када год им се пружи прилика да покажу праве вредности, оне то и чине на разним презентацијама и приредбама. Оно што посебно радује јесте чињеница да су ту присутне и млађе особе односно девојке које су кренуле стопама својих мајки и бака.

Један такав сусрет са овим вредним женама смо забележили у Моровићу на "Етно дану", где су Кукујевчанке на богато и лепо уређеном штанду представиле ручне радове, разне предмете који су се некада користили у домаћинству те храну док је Јелена Ласковић демонстрирала како се преде.

- Овде смо изложили све оно што се припрема за славски сто, а можемо се похвалити и кандилом старим 200 година и те иконом старом 150 година, гобленом косовке девојке, старим стољњацима, а штанд нам је украсило и класје жита - поносно каже Даница Тркуља, председника Удружења жена из Кукујеваца.