ПОСЛЕ ЛЕТА - СВЕ ВИШЕ АКТИВНОСТИ

Црвени крст у Шиду, обележио је 13. септембра Међународни дан прве помоћи под мотом "Прва помоћ за живот". Чланови подмлатка и омладине су делили пропагандни материјал, а чланови омладинске екипе Црвеног крста су извели на улазу у "зелену пијацу" показну вежбу - повреда деце у школском дворишту прил

ИЗ РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА

crveni-krst.jpg

Црвени крст у Шиду, обележио је 13. септембра Међународни дан прве помоћи под мотом "Прва помоћ за живот". Чланови подмлатка и омладине су делили пропагандни материјал, а чланови омладинске екипе Црвеног крста су извели на улазу у "зелену пијацу" показну вежбу - повреда деце у школском дворишту приликом играња фудбала. У реализацији су учествовали и војници на цивилном служењу војног рока и запослени у Црвеном крсту.

Од активности бележимо и поделу пакета хигијенских производа за кориснике програма бриге о старима те је предвиђено да се у сарадњи са волонтерима у Шиду и селима подели око 130 пакета. У Вишњићеву је 19. септембра одржана акција добровољног давања крви за ово село као и за Моровић и Јамену,  а одазвало се 68 давалаца, а 55 је дало крв од чега 10 нових давалаца.

Актуелна су била и предавања о безбедности деце у саобраћају у сарадњи са полицијском станицом у Шиду и Црвеним крстом за ученике првих разреда основних школа. Када је реч о предавањима, додајмо и то да су у Гимназији "Сава Шумановић" и Техничкој школи "Никола Тесла" одржана предавања на тему о трговини људима, а предавачи су ученици Јована Ждињак из Гимназије и Павле Дакић из Техничке школе који су крајем августа похађали семинар о трговини људима у организацији Црвеног крста Србије у Београду.

Обележен је и 1. окртобар, Међународни дан старијих особа организовањем "Базара здравља" у сарадњи са Домом здравља и волонтерима где је суграђанима мерен крвни притисак и одређивана количина шећера и масноће у крви.