Menu
RSS
A+ A A-

УСПОСТАВЉЕНО ТРАЈНО ПРИЈАТЕЉСТВО

УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА ИЗ ЈАМЕНЕ СЕ ЗБРАТИМИЛО СА УДРУЖЕЊЕМ ЖЕНА ИЗ ВАЉЕВА

 

zene-valjeva.jpg

 

 

 

Иако је формално основано у фебруару ове године, чланице Удружења жена из Јамене су биле активне и пре тога и успостављале контакте са сличним удружењима у ближој околини па и шире. Један од таквих сусрета је био у октобру прошле године на сајму у Новом Саду када су се Јаменчанке среле са чланицама Удружења жена "Ева" из Ваљева.

- Реч је о веома активном удружењу које окупља жене из Ваљева и више околних села са којима смо успоставиле контакт прво лане у Новом Саду, пријатељство наставиле на сајму у Београду ове године. Из ових сусрета и дружења се родила идеја о братимљењу наша два удружења и то је и остварено 5. априла када су нам гошће из удружења "Ева" дошле у Јамену у посету - прича Милка Зарић, председница Удружења жена из Јамене.

Наша саговорница каже да је у Јамену стигло 27 гошћи, а биле су позване и жене из удружења из околине тако да је сала Дома културе била пуна. Гошће су донеле сувенире, печено прасе и пиће, а и домаћини су њима уручили поклоне. Написана је том приликом и повеља о братимљењу и настављено је дружење уз музику те договори о даљој сарадњи.

- Ми смо узвратиле посету нашим колегиницама 6. августа када су у Ваљеву одржаване "Тешањске вечери" и дочекао нас је градоначелник Ваљева и уз добродошлицу уручио нам слику. Ми смо биле обучене у сремачкој ношњи и биле смо пуне утисака. Успостављено је једно трајно пријатељство захваљујући њиховој председници Љубици Тешановић и овакве сусрете ћемо наставити и убудуће - рекла нам је Милка Зарић.