Menu
RSS
A+ A A-

ЗА ЛЕПШУ СТАРОСТ

БРАЧНИ ПАР МОМЧИЛОВИЋ ИЗ ШИДА ОТВАРА ДОМ ЗА СТАРЕ ОСОБЕ



starcki-dom.jpg

 

 

 

 

 

 

Брачни пар Божо и Војкан Момчиловић из Шида у самој су завршници активности за отварање Дома за старе особе на адреси у улици Светог Саве број 93 где је адаптирана кућа за ову намену.

Нешто ново на подручју наше општине како је уопште дошло до реализације ове идеје, Божо Момчиловић каже:
- Својевремено је моја супруга радила у таквој установи у Копривници и с обзиром да има искуства у раду, а да на овом простору постоји потреба за једном таквом институцијом, одлучили смо се да купимо кућу и адаптирамо је за нове намене.


Док нам показују просторије, Момчиловићи кажу да је предвиђен смештај 12 старих лица, односно урађено је шест соба за по две особе, а један санитарни чвор долази на две собе са директним приступом. Просторије ће се загревати на централно грејање, ту је и кухиња и простор за ручавање, заједнички телевизор те могућност прикључења телевизора у собама.


- Радила сам као неговатељица у дому за старе у Копривници тако да имам искуства и знања у овом послу, а запослићемо још четири лица која ће бити потребна у раду. Наравно, нега и дежурство ће бити 24 сата уз пружање медицинских услуга у нашим просторијама и одвожење корисника до Дома здравља.


- Савремен и брз начин живота доводи до тога да старе особе без обзира да што имају децу, остају препуштене себи и зато постоји потреба за оваквим смештајем. Преостаје да се још додатно уреди двориште, преко пута је прелеп парк, а кориснике ћемо одвозити и на излете у Привину Главу те и до цркава у граду на Богослужење ако желе.

Заинтересованих лица има и надам се да ће све добро функционисати - истиче Божо Момчиловић уз напомену да ће смештај код њега сигурно бити јефтинији бар 50 евра у односу на државне институције овакве врсте.