Menu
RSS
A+ A A-

САРАДЊА ПОСРЕДСТВОМ АКАДЕМИКА МУШИНКЕ

БИКИЋ ДО: ПЛАНИРАЈУ КОНТАКТ СА ГРАДОМ ПРАШОВОМ У СЛОВАЧКОЈ

Бејан Бобаљ, Бикић До, Шид Летошње остовање КПД "Ђура Киш", из Шида на фестивалу "Коцурска жртва" у Коцури код Врбаса, била је прилика да председник Месног одбора поменутог друштва, Дејан Бобаљ из Бикић Дола, успостави контакте са академиком професором др Миколом Мушинком из Прашова у Словачкој.

- Упознали смо се на фестивалу и академик Мушинка је био веома задовољан што је срео некога ко говори "по хорњацки". Желели би да успоставимо сарадњу са старим крајем и планирамо да на пролеће позовемо госте из Прашова. Касније би ми њима узвратили посету - каже Дејан Бобаљ.

Да не би све остало на лепим речима и обећањима, Бобаљ је написао тект о прошлости и садашњости Бикић Дола, навео карактеристична презимена и на 20-ак фотографија то послао у Прашов. Текст је објављен у "Бардејовским новостима" у броју од 30. септембра.

- После тога ми се јавио академик Мушинка и послао примерак "Бардејовских новости" и књигу "Куровски резбар" на поклон. У тексту сам написао да наш Месни одбор постаје све активнији и да имамо готово 50-ак чланова. Жеља нам је да обновимо и уредимо Дом културе, како би могли примити госте из Прашова.