Menu
RSS
A+ A A-

ДРЖАВНА ГРАНИЦА ЗАЈЕДНИЧКА БРИГА

Заједничка вежба припадника граничних полиција МУП-а Србије и Хрватске



mup-srbija-hrvatska.jpg

 

 

Влада Велике Британије уложила значајна средства у опремање две станице пограничне полиције у Шиду и Товарнику


У Товарнику у Хрватској одржана је заједничка вежба припадника граничне полиције Министарства Републике Србије и Хрватске. Вежба којој су присуствовали и представници амбасада Велике Британије у Београду и Загребу имала је за циљ да демонстрира спремност припадника границе и шверца аутомобила.


У вежби су учествовали и припадници станице граничне полиције Срем у Шиду који држе највећи део копнене границе према суседној Хрватској и то од села Илинаца па све до државне границе код села Нештина.

Општа оцена је да је вежба у потпуности успела и да су  пограничне полиције две државе показале висок ниво професионалне обучености у спречавању разних видова нелегалног преласка границе као и шверца аутомобила и кријумчањење опојних дрога др. Мића Ђукић шеф станице граничне полиције Срем у Шиду истакао је да је у потпуности задовољан са резултатима вежбе.

"Заједно са колегама из Хрватске демонстрирали смо високу обученост и спремност припадника граничне полиције којима је превасходни задатак да спрече илегалне преласке државне границе као и да на време откријемо и спречимо шверц и кријумчарење робе и људи".


Да ће сарадња и у наредном периоду бити настављена истакли су и командири  граничних полиција МУП-а Србије и Хрватске Ненад Бановић и Никола Милина. Да су резултати те сарадње све видљивији говори и податак да су илегални преласци и шверц аутомобила кријумчарења опојних дрога на овом делу државне границе између Србије и Хрватске знатно смањени у односу на претходне године.


Представник амбасаде Велике Британије Крис Хоy, земље која је донирала значајна средства и опрему за откривање илегалних прелазака на државној граници између Србије и Хрватске и са којима у овом тренутку располажу припадници граничне полиције на овом делу границе између Србије и Хрватске, изјавио је да ће и убудуће његова земаља као и друге земље западне Европе чинити додатне кораке ка што бољем опремању и функционисању пограничних полиција Србије и Хрватске јер се највећи део илегалних имиграната као и шверцера аутомобила и кријумчара опојних дрога усмеравају ка западним земљама управо са овог подручја.