ДВОЈИЦА МЛАДИХ ШАХИСТА ИЗ ШИДА УЧЕСТВОВАЋЕ НА ОВОГОДИШЊЕМ ПРВЕНСТВУ ВОЈВОДИНЕ

sahisti.jpgПоред двојице Шиђана на овогодишњем покрајинском првенству учествоваће преко 100 младих шахиста из свих крајева Војводине
Двојица младих шахиста из Шида Предраг Пеђа Даниловић и Милош Пејић учествоваће на овогодишњем пионирском и кадетском првенству Војводине које ће се одржати од 9. до 13. јануара у Суботици.

Пласман на завршну смотру двојица најперспективнијих младих шахиста из наше општине обезбедили су након успеха на општинским првенствима у својим категоријама. Очекује се да ће се њих двојица равноправно укључити у трку за пласман у горњем делу табеле јер су досадашњим резултатима показали да се могу носити са најбољим младим шахистима Војводине.

Њихов тренер Марко Античевић ће до почетка првенства покушати да их што боље припреми како би се са највеће смотре младих шахиста Војводине вратили са добрим резултатима.

Иначе, ранијих година чланови ШК Раднички из Шида имали су великог успеха на првенствима Војводине у пионирској и кадетској конкуренцији а мајсторски кандидат Вукашин Шуша је 1996. године освојио наслов кадетског првака Војводине у шаху.