Menu
RSS
A+ A A-

ДОМАЋИНУ НАЈВИШЕ ОДЛИЧЈА

ВЕЛИКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КАРАТЕ ТУРНИР У ШИДУ

На турниру учествовало 14 клубова из неколико земаља


karatisti.jpg У организацији Карате клуба Шид, у суботу 22. марта у хали Спортског центра у Шиду, одржан је трећи Интернационални карате турнир Шид 2008. На такмичењу су учествовали представници 14 клубова из Србије, БиХ и Хрватске (Шабац, Винковци, Бијељина, Модрича, Вуковар, Краљево, Обреновац, Лајковац, Рума, Панчево, Суботица, Пожаревац и Шид) са близу 200 такмичара.

Након веома интересантних борби и наступа ката-тимова у свим категоријама, проглашени су најуспешнији такмичари и екипе. Наслов победника турнира у екипној конкуренцији припао је домаћину Карате клубу Шид, друго место освојили су каратисти Руме, док је треће место припало екипи Карате клуба Сенсеи из Шапца. За најуспешнијег такмичара турнира проглашен је члан КК Шид Урош Митровић, који је освојио три златне медаље. Идентичан резултат остварила је и чланица Карате клуба Шид Јована Стокић, која је, такође, освојила три златне медаље, што је било довољно да буде проглашена за најуспешнију такмичарку турнира.

Специјална награда на овогодишњем турниру припала је и најмлађем такмичару, шестогодишњем Стефану Пекићу, члану КК Шид. Овим резултатима каратисти Шида су још једном показали да се са правом убрајају међу најуспешније карате клубове у Војводини и Србији.

Пре овог турнира Шиђани су 9. марта наступили на традиционалном Купу градова Србије, који је одржан у Шапцу и на којем је учествовало близу 400 такмичара из 60 клубова. Шидски каратисти су на овом такмичењу направили праву бербу медаља, јер су такмичари овог клуба у свим категоријама укупно освојили 45 медаља, 9 златних, 10 сребрних и 26 бронзаних.