Menu
RSS
A+ A A-

ЗЛАТНА ЂУРЂЕВДАНСКА РЕГАТА

ПОЧЕТАК КАЈАКАШКЕ СЕЗОНЕ У ЗНАКУ КЛУБА СА БОСУТА

Поред успеха на такмичењу у Београду кајакаши из Вишњићева забележили одличне резултате и на Купу Новог Сада


st14_kajakasi1.jpg

 Ако је судити по резултатима које су кајакаши ККК Филип Вишњић из Вишњићева постигли на регатама у Београду и Новом Саду, онда ће и овогодишња сезона бити једна од успешнијих. НА традиционалној Ђурђевданској регати која је одржана на Ади Циганлији у Београду у недељу 4. маја, кајакаши из Вишњићева освојили су седам медаља.

Потенцијални репрезентативац Србије Мирослав Видовић  био је први у трци К-1 на 1000 м а исти резултат је остварио и у трци К-2 на 1000 м заједно са Душаном Петровићем. Његов брат Сретен Видовић  освојио је две залтне медаље у тркама К-1 на 500  и 1000 м.

Сребрне медаље освојили су Зорица Стојановић  у трци К-1 на 1000 м, Душан Петровић у трци К-1 на 1000 и Славиша Михаловић  у трци к-1 на 500 м.

Дан раније у суботу 3. маја на традиционалном Купу Новог Сада на кајакашкој стази на Дунаву кајакаши из Вишњићева су се окитили новим одличјима. Браћа Мирослав  и Зоран Видовић  освојили су четири медаље. Зоран је био први у тркама К-1 на 200 и 1000 м док је мирослав у трци сениора на 200 м био трећи, док је победнички пехар освојио у трци К-1 на 2000 м.

Зорица Стојановић  је и овога пута показала да је са правом у самом врху женског кајака у Србији. У трци К-1 на 200 м у такозваном кајакашком спринту Зорица је освојила друго место  и сребрну медељу. Ипак најпријатније изненађење на регати у Новом Саду приредио је млади Немања станивуковић  који је успео да тријумфује у трци кадета на 1.000 м док је у трци К-1 на 200 м освојио сребрно одличје. Ови резултати су добар наговештај пред предстојећи Куп Србије који ће овог месеца одржати у Београду на Ади Циганлији на коем ће се кајакаши из Вишњићева надметати са најбољим кајакашима из Србије.