Menu
RSS
A+ A A-

СРЕДИНА ТАБЕЛЕ ПРАВА МЕРА

Амбиције шидских рукометаша у новој сезони

Екипа ће бити знатно јача него у претходној сезони

 

Рукометаши Радничког из Шида чланови Друге савезне лигеРукометаши Радничког из Шида чланови Друге савезне лиге група север, почетком августа кренули су са припремама за нову сезону. Први део припрема је спроведен у Шиду, а од 10. до 17. августа шидски рукометаши су боравили на Копаонику где су извели највећи део припрема за стицање физичке спреме и кондиције за ново првенство.

Након овог дела припрема уследиће серија контролних утакмица у којима ће се тренер Радничког Марио Пернар уверити у форму својих играча. Један од првих пријатељских сусрета биће са екипом Слобода Солана из Тузле чланом Премијер лиге Босне и Херцеговине, која ће се одиграти у Шиду.

У овогодишњој сезони тренер Пернар рачуна на 25 играча. Биће то по његовим речима спој искуства и младости јер ће се у екипи поред искусних играча Саше Убавића, Душана Ковинчића, Дамира Креке и других наћи и дојучерашњи кадети, Д. Мауковић, Клисурић, Гаруновић, Пернар и др.

Све у свему очекивања у шидском друголигашу су да ће играчки кадар у новој сезони испунити планове клуба. Председник РК Раднички из Шида, Брана Мауковић, се нада да ће у новом првенству Раднички играти далеко запаженију улогу него у претходној сезони. "Очекујем од наших играча да се равноправно носе са свим ривалима у лиги.

Наше амбиције су да заузмемо пласман у средини табеле али и да овогодишњу сезону искористимо за афирмацију наших младих играча који су међу најбољима у Војводини. Потрудићемо се да у клубу омогућимо оптималне услове за такмичење иако знамо да ће то бити тешко. Ипак верујем да ћемо успети у нашим настојањима и да ће Шид и идуће сезоне имати свог представника у друголигашком такмичењу", истиче Мауковић.

Иначе на списку тренера Пернара у овом тренутку се налазе следећи играчи: Драган Беванда и Милан Гербер (голмани), Саша Убавић, Душан Ковинчић, Александар Мауковић, Сима Вулета, Дамир Креко, Душан Мауковић, Александар Хрубик, Душан Јанковић, Милош Милошевић, Миладин Јовић, Петар Клисурић, Бојан Голић, Александар Гаруновић, Предраг Грбатинић, Марко Пернар, Душан Трифуновић, Никола Јовић и Жељко Михаљевић као и Вујасиновић и Милићевић из Синтелона (Бачка Паланка).