АКО НЕМА ФУДБАЛА, ИМА СТОНОГ ТЕНИСА

Од момента кад је с радом престао ФК Сремац спортске активности у овом селу су готово замрле. Да не буде тако овог лета се потрудила група спортских ентузијаста која је покренула иницијативу за оснивање Стонотениског клуба Сремац из Беркасова.

Спортска породица у општини богатија за нови клуб

СТК Сремац из Беркасова ће се ускоро укључити и у редовна такмичења

након завршетка пријатељског мечаОд момента кад је с радом престао ФК Сремац спортске активности у овом селу су готово замрле. Да не буде тако овог лета се потрудила група спортских ентузијаста која је покренула иницијативу за оснивање Стонотениског клуба Сремац из Беркасова.

Почетком августа у Беркасову је одигран ревијални меч између СТК Партизан из Шида за који су наступили Миленко Тиосављевић, Драгослав Барна и Милош Тиосављевић и екипе СТК Сремац из Беркасова коју су представљали: Милош Шкорић, Божидар Смиљић и Јован Ковачевић и Дејан Тиосављевић.

Подршку новооснованом клубу том приликом је дао и новоизабрани председник месне управе Беркасово Митар Ђурикин.

Још пре годину дана покренули смо иницијативу за оснивање овог клуба. Нажалост нисмо наишли на разумевање тадашње власти у селу и ево сада смо у прилици да у нашем месту кренемо са радом овог клуба за који верујем да ће постојати дуги низ година. Планирамо да окупимо што већи број младих и да покренемо школу стоног тениса у нашем месту - истиче Ђуркин, који обећава да ће Месна управа Беркасова у складу са својим могућностима помоћи рад новооснованог клуба.

Иако је први меч између СТК Сремац Беркасово и СТК Партизан био ревијалног карактера ипак треба поменути да је екипа Сремца успела да у првом месту након оснивања забележи минималну победу над реномираном екипом из Шида.