Menu
RSS
A+ A A-

МОРОВИЋАНИ У ОПШТИНСКОЈ ЛИГИ

ОПШТИНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА ШИД

jedinstvo-morovic.jpgПоред клуба из Моровића нови чланови ОФЛ Шид су и Једнота, Граничар (Адашевци) и Омладинац (Батровци)

На састанку клубова Општинске фудбалске лиге Шид који је одржан у првој половини августа у Шиду одређен је почетак овогодишње сезоне и извучени такмичарски бројеви клубова за ново првенство. У том тренутку Општинска фудбалска лига бројала је 11 чланова да би се пред сам почетак првенства констатовало да ће у новој сезони у Општинској лиги наступити и екипа Јединства из Моровића која је иступила из такмичења у Сремској лиги. Наиме клуб из Моровића је у петак 17. августа обавестио Подручни фудбалски савез Срема да није у могућности да настави такмичење у Сремској лиги и да ће ове јесени играти у друштву клубова Општинске лиге Шид.

Поред њих нови чланови Општинске лиге су и Једнота из Шида и Граничар из Адашеваца који су испали из Сремске лиге као и Омладинац из Батроваца који се активирао након 17 година паузе. На састанку у Шиду поред одређивања датума и распореда новог првенства извршен је и избор председника удружења клубова ОФЛ Шид. Ту функцију ће у наредних годину дана обављати Бранислав Илић представник ФК Градничар (Адашевци), комесар за суђење је Љубиша Мирковић, док ће дужност дисциплинског комесара и комесара за такмичење обављати Бранимир Ђуричић.

По општим оценама овогодишње првенство у Општинској лиги Шид биће једно од најквалитетнијих и најузбудљивијих јер се очекује да ће за наслов првака и пласман у Сремску лигу конкурисати неколико клубова што ће дати посебну драж овогодишњем првенству.