Menu
RSS
A+ A A-

МОГЛО ЈЕ И БОЉЕ

Старт фудбалера Радничког у српској лиги група Војводина


На почетку првенства Шиђани у прва четири кола освојили пет бодова

Старт фудбалера Радничког из Шида у овогодишњем првенству српске лиге група Војводина, љубитељи фудбала у Шиду оцењују двојако. Док једни сматрају да је Раднички могао освојити још који бод они други сматрају да су Шиђани ипак успешно стартовали у друштву српсколигаша из Војводине. Наиме Раднички је у прва четири кола освојио 5 бодова уз једну победу, две нерешене утакмице и један пораз и тренутно се налази на 9. месту на табели ове лиге.

По нашој процени шидски клуб је стартовао према очекивањима. Треба имати у виду чињеницу да су у прва четири кола фудбалери Радничког три пута играли на страни и зато треба бити реалан и рећи да су ових 5 бодова освојени у дуелима са екипама Кикинде (0:0), Словена (2:0), Пролетера из Новог Сада (0:0) и Сенте (1:2) солидна бодовна залиха на почетку првенствене трке.

Исто тако треба рећи да је Раднички у ново првенство ушао са готово новим тимом и требаће времена да тренер Тирва Илић укомпонује све линије у тиму. Оно што радује је сазнање да је реч о младој екипи која тек треба у наредном делу првенства да покаже свој прави квалитет.

Директор клуба Милан Митровић ипак се нада да ће резултати доћи већ од наредних утакмица од којих је прва са екипом Вршца на градском стадиону у Шиду. Када ускоро право играња стекну и двојица интернационалаца из Обале Слоноваче нема сумње да ће шидски клуб у даљем току првенства играти значајну улогу у овој лиги.

Наш други представник у овом рангу екипа Биг Була из Бачинаца се тренутно налази на 7. месту на табели са 6 освојених бодова уз једну победу и три ремија.