Menu
RSS
A+ A A-

ШИЂАНИ СЕ БОРЕ ЗА ПРВАКА

ДВА КОЛА ПРЕ КРАЈА ЈЕСЕЊЕГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА СРПСКЕ ЛИГЕ ГРУПА ВОЈВОДИНА


Уколико у преостала два меча забележе победе, фудбалери Радничког из Шида ће се наћи на самом врху табеле


Одличне игре и резултати ове јесени избацили су екипу Радничког из Шида у први план у првенству Српске лиге - група Војводина. Победа над екипом Текстилца из Оџака (3:1), био је осми првенствени успех шидских фудбалера у 13 одиграних кола, што им је уједно донело и пласман на друго место, одмах иза водеће екипе Младости из Бачког Јарка. Иако пре почетка овогодишње сезоне нису словили за фаворите у овој лиги, одличне игре и резултати ове јесени наговештавају највећи такмичарски успех клуба из Шида у његовој богатој историји.

Тренер Трива Илић, успео је у веома кратком времену да укомпонује екипу која је по општим оценама право освежење у овогодишњем првенству. Одбрана на челу са одличним голманом Медурићем и играчима Пуђом, Ђуркићем, Миловановићем, Чобановићем, Вукмиром и другима, међу најбољима је у овој лиги, јер је у претходних 13. кола примила само 10 голова и заједно са одбраном Пролетера из Новог Сада је најуспешнија у лиги. Средњи ред који предводи искусни Нинић, заједно са Пурићем, Пјевићем, Дукићем, Пендом, Гостојевићем…такође је дао видан допринос досадашњим успесима своје екипе. Додају ли се томе и игре и голови Стојиљковића, Јовановића и Новаковића, онда се без претеривања може рећи да су Шиђани оправдано сврстани међу најозбиљније фаворите за наслов првака ове лиге.

Велики удео у овогодишњим резултатима клуба дало је и руководство ФК Раднички. Председник клуба Срђан Малешевић и директор Милан Митровић, учинили су све да такмичарске успехе екипе прати и одлична организација клуба, што је предуслов да би се Шиђани у пролећном делу првенства, равноправно укључили у трку за наслов првака и план у Прву лигу Србије. У преостала два кола фудбалери Радничког најпре гостују у Темерину, где их очекује дуел са домаћом Слогом, док ће се у последњем 15. колу јесењег дела првенства састати на свом стадиону у сремском дербију са екипом Радничког из Нове Пазове.