Menu
RSS
A+ A A-

ГРАНИЧАР ЈЕСЕЊИ ШАМПИОН

Након прве полусезоне у Општинској лиги Шид


Највеће ривале у борби за наслов првака екипа из Адашеваца ће имати у екипама Једноте из Шида и Омладинца из Батроваца
Иако је остало да се одигра још једна заостала утакмица (Братство Сот - ОФК Бикић) јесења полусезона у Општинској лиги Шид, званично је завршена у недељу 2. новембра. Граничар из Адашеваца је на крају прве полусезону успео да освоји 30 бодова и да са два бода предности у односу на највећег ривала екипу Једноте (28 бодова) освоји наслов јесењег првака.

Екипа тренера Бошка Смиљића успела је веома брзо да се опорави након неугодног пораза у дуелу са новајлијом у лиги екипом Омлдинца из Батроваца и да са три победе у завршници првенства (међу којима је и она над Једнотом) заслу-ено понесе наслов јесењег првака лиге. Нема сумње да ће и у пролећном делу првенства екипа Граничара јуришати на наслов првака што би им након само једне сезоне омогућио повратак у Сремску фудбалску лигу.

На путу највећег ривала имаће у екипи Једноте, која је након победе у Батровцима дозволила да им тим Јединства из Моровића у последњем колу одигра нерешено на домаћем терену и тиме их остави за два бода заостатка у односу на водећи Граничар. Трећи кандидат за највиши наслов је екипа Омладинца из Батроваца. Иако новајлија у лиги тим из Батроваца (састављен од искусних и прекаљених играча) је на крају јесени заслужено освојио треће место у првом делу првенства. Синђелић из Гибарца, Борац из Илинаца, Јединство из Љубе и Граничар из Јамене, чине групу тимова из средине табеле ове лиге.

ОФК Бикић је пре почетка овогодишњег првенства најављивао борбу за врх табеле ове лиге, али резултати ове јесени били су далеко од тих очекивања. Јединству из Моровића након иступања из Сремске лиге било је најважније да се одр-и у овом такмичењу, док су екипе Напретка из Вашице (прошлогодишњи првак ове лиге), ОФК Бингула и Братство из сота на зачељу табеле.
Све у свему, овогодишње првенство у Општинској лиги Шид у коме наступа 12 клубова је изузетно занимљиво и за очекивати је да се тако настави и у пролећном делу првенства.