Menu
RSS
A+ A A-

ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ

СПОРТСКА ХАЛА У ШИДУ


stonoteniseri.jpg

Општинско кошаркашко првенство ученика основних школа, одржано је 5. новембра у ОШ "Бранко Радичевић". Како сазнајемо од Мире Батуте, стручног сарадника Установе "Партизан", задужене су овај део обавеза такмичило се девет екипа пионира. На првом месту је ОШ "Бранко Радичевић", на другом ОШ "Вук Караџић" Адашевци и трећем ОШ "Сава Шумановић" Ердевик. Исто такмичење за девојчице заказано је за 13. новембар. У надметању средњошколаца гимназијалци су победили Техничку школу.

Државно такмичење из стоног тениса за средњошколце одржано је у Кикинди 10. новембра. Нашу општину је представљала Милијана Дујаковић, ученица првог разреда шкодске гимназије. Пласирала се међу првих десет.

Шид је 11. новембра био домаћин Државног првенства у стоном тенису за ученике основних школа. Такмичење је одржано у спортској хали. Нашу општину су представљали мушка екипа ОШ "Бранко Радичевић" и женска ОШ "Сремски фронт". Пионири су се пласирали на шесто место, а пионирке на десето. Појединачно, од 24 такмичара Душан Марковић из ОШ "Бранко Радичевић" освојио је седмо место.

Прво место освојили су пионири из ОШ "Б. Пекић" Београд, а од пионирки најуспешније су биле ученице ОШ "Чаки Лаиш" из Бачке Тополе, док су најуспешнији појединци и Борис Михајловић из Београда и Анђелина Ракић из Вршца.

Шиђани ће и 18. новембра угостити бројне такмичаре на окружном првенству у кошарци за средње школе Такмичиће се ученици првих и других разреда, а то је уствари квалификација за светстко првенство, које ће се одржати идуће године, још не знамо где - подсећа Мира Батута.