МЛАДИ КАРАТИСТА УРОШ МАРКОВИЋ

uros-markovic.jpgИако тек ученик четвртог разреда Основне школе Урош Марковић из Бачинаца већ сада се може похвалити освајањем 32 медаље од чега је 25 златних. Последње такмичење на ком је учествовао крајем октобра било је светско првенство каратиста одржано у Новом Месту (Словенија). Урош не крије незадовољство освојеним четвртим местом, јер му је, каже, за мало измакла медаља.

- На овом првенству учествовали су каратисти из тридесет земаља. Један Аргентинац је хтео да мењамо тренерке али ја нисам - каже Урош. Али зато му је председник МУ Бачинци Милан Радивојшић рекао да ће му за следећа таква такмичења месна управа обезбедити нову опрему па се може са неким другарима и мењати за неки детаљ. А поменимо још да је и за овај одлазак у Словенију Месна управа издвојила из џепарца за Уроша који је на овом такмичењу представљао Србију али и нашу општину.

Љубав за каратеом иницирана је код Милоша, а како би другачије, гледањем филма са Брусом Лијем.
- Тренирам од седме године (у децембру навршава десет) и тренира ме Милан Стојшић. Члан сам Карате клуба "Шид" а на тренинге три пута недељно возе ме тата или деда. Сада следе такмичења у Шапцу и Румунији, Куп Србије и Инђије. Надам се добрим резултатима - објашњава нам Урош ког су другари (комплетно одељење) допратили до месне управе где смо разговарали.

Осим што је одличан ученик Урош похађа и Музичку школу. Један таленат очито никада није сам.