Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕШАН НАСТУП У СЛОВЕНИЈИ

КАРАТЕ


Поред одличних резултата у Новом Месту млади каратисти Шида освојили седам медаља и на такмичењу у Суботици


karatisti.jpg


Да се са правом сврставају међу најуспешније карате клубове у Срему и Војводини чланови Карате клуба Шид су показали и на такмичењима у Суботици и Новом Месту (Словенија).

Млади каритисти из Шида су најпре на великом међународном карате турниру у Суботици на коме су поред такмичара из наше земље учествовали и каратисти из Русије, САД, Украјине, Канаде, Казахстана, Мађарске, БиХ, Словеније, Хрватске и Румуније. Пре почетка такмичења одржан је семинар на коме је главни тренинг одржао познати светски мајстор каратеа носилац 7. дана Канчо Такемаса Окујама. Након тога уследила су такмичења на којима су Урош Марковић и Урош Митровић у својим категоријама освојила прва места. Тијана Раднековић, Анђела Доброш и Јована Ђокић су освојиле сребрне медаље док су трећа места и бронзане медаље освојили Милица Чизмић и Марко Гајић.

Крајем прошлог месеца четворо младих каратисти Шида су учествовали на Светском купу за децу (8-13 година) и светском јуниорском и кадетском првенству (14-20 година) које је уз учешће преко 2.000 такмичара из 30 земаља одржано у Новом Месту у Словенији.

Здравко Бјелић је освојио друго место и сребрну медаљу у категорији борбе док је у укупном пласману у категорији ката заузео 12. место. Урош Марковић је био четврти у својој категорији исто као и Милица Чизмић док је Урош Митровић у својој категорији у укупном пласману заузео 9. место.