АКО НЕ ИДЕ СЕНИОРИМА, ТУ СУ КАДЕТИ

Мало је ко очекивао да ће сениорски састав РК Раднички из Шида након шест одиграних кола наћи на зачељу табеле друге савезне лиге група север без иједног освојеног бода. Шест убедљивих пораза (од чега три на домаћем терену) већ сада су сигнал да Шиђанима предстоји грчевита борба за опстанак

РУКОМЕТ

Прва Екипа Радничког на зачељу табеле док ће се кадети овог клуба борити у плеј-офу за наслов првака Војводине

 

rukometasi-predsednik.jpg


Мало је ко очекивао да ће сениорски састав РК Раднички из Шида након шест одиграних кола наћи на зачељу табеле друге савезне лиге група север без иједног освојеног бода. Шест убедљивих пораза (од чега три на домаћем терену) већ сада су сигнал да Шиђанима предстоји грчевита борба за опстанак у друголигашком друштву.

У паузи између две сезоне Раднички се углавном ослонио на сопствене снаге, односно састав који је у прошлој сезони обезбедио опстанак у лиги. У међувремену ангажован је и познати интернационалац Саша Убавић и тренер Марио Пернар је очекивао да ће његова екипа изборити овогодишњи циљ а то је опстанак у лиги. Уместо тога уследила је серија неугодних пораза и "црвено" светло је на половни првог дела јесење полусезоне већ упаљено.

И док сениори РК Радничког доживљавају тешке тренутке дотле кадети Радничког и ове сезоне бележе одличне резултате. У својој такмичарској групи у оквиру првенства Војводине млади Шиђани (од којих већина наступа и за сениорски састав) обезбедили су друго место а тиме и пласман у плеј-оф за овогодишњег првака Војводине. У последњој квалификационој утакмици кадети радничког савладали екипу РК Апатина резултатом 26:23. У суботу 1. новембра почело је такмичење у плеј-офу за наслов првака Војводине.

Ривал младим Шиђанима у доигравању биће кадетска екипа РК Пролетер из Зрењанина. Ако овог пута и не успеју да освоје наслове првака Војводине кадети Радничког ће сасвим сигурно обезбедити пласман за предстојеће првенство Србије.