Menu
RSS
A+ A A-

УСПЕСИ ШИДСКИХ ГИМНАЗИЈАЛАЦА

ШКОЛСКИ СПОРТ


odbojkasi-lale.jpg

У оквиру пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини", који се одржава сваке године у Сремској Митровици, учествовала је шидска гимназија четврту годину за редом.

Такмичење су одржана 4. и 5. октобра у спортским салама митровачких школа и у спортској хали "Пинки". Право учешћа имале су основне и средње школе са подручја Срема, а победници, односно, првопласиране екипе учествују на финалном такмичењу, које ће бити одржано 22. и 23. новембра у Суботици.


Спортске екипе гимназије "Сава Шумановић" такмичиле су се у две категорије: одбојци (мешовито) и кошарци (мушкарци). Обе екипе је припремао и водио професор физичког васпитања Радивој Личина. Ученици који су се такмичили углавном су чланови спортских клубова (ОК "Шид", ЖОК "Макс" Шид и КК "Партизан" Шид*.


Мешовиту одбојкашку екипу чинили су: Милица Лакић, Катарина Марјановић, Александра Марјановић, Јелена Млађан, Бојана Чикарић, Александра Голић, Бранка Добриковић, Јована Петровић, Предраг Видић, Душан Орлић, Небојша Трипковић и Душан Божић.


У кошаркашкој екипи били су: Стефан Лукић, Димитрије Филиповић, Никола Смиљић, Милош Мићић, Богдан Јањић, Богдан Новаковић, Ђорђе Пејак и Небојша Трипковић.


Одбојкашка екипа освојила је треће место и тако изгубила право учешћа на завршеном турниру, а екипа кошаркаша успела је пожртвованом и упорном игром да освоји ПРВО место. Они су у финалу такмичења победили екипу Митровачке гимназије, која је већ дужи низ година неприкосновени чувар трона и златне медаље. Тиме су наши момци први пут обезбедили учешће Гимназије за завршном такмичењу у Суботици.

Нашим кошаркашима желимо пуно среће!