Menu
RSS
A+ A A-

СЕЗОНА ПУНЕ АФИРМАЦИЈЕ

ФК РАДНИЧКИ ШИД


Један од најталентованијих фудбалера Радничког из Шида Младен Пурић међу најзапаженијим појединцима у највећем такмичарском успеху клуба


Младен Пурић једна од најбољих играча Радничког из ШидаФудбалери Радничког из Шида окончали су јесењи део првенства у српској лиги група Војводина пласманом на треће место само три бода мање од првопласираног Пролетера из Новог Сада. То је гледајући досадашње резултате шидског клуба највећи такмичарски успех у његовој дугој историји. Велики удео у тим резултатима поред свих осталих фудбалера који су наступали ове јесени, дао је и Младен Пурић играч средине терена и по општим оценама један од најталентованијих фудбалера Срема у овом тренутку.

Каријера овог младог играча кретала се од школе фудбала у Бирштајну код Франкфурта где је Младен уз надзор свог оца Радивоја истакнутог фудбалера многих домаћих и иностраних клубова направио прве фудбалске кораке. Потом ће се Младен прикључити кадетским саставима Биг була, Радничког из Шида и сениорском саставу Јединства из Моровића.

Ту ће се показати његов раскошан таленат који ће га потом одвести у редове српсколигаша са Карабурме, екипе ФК Београда чији је и сада формално члан. Младен је у пролећном делу првенства Војвођанске лиге наступио за Раднички као уступљени играч и својим играчима и головима умногоме допринео освајању наслова првака и пласману шидског клуба у српску лигу група Војводина.

И у новој сезони Младен је наставио са одличним играма. Тренер Трива Илић уочио је да је реч о одличном играчу средине терена и Младен је заједно са искусним Нинићем, Пендом, Пјевићем и др. учинио средњи ред Шиђана једним од најјачих делова екипе. Поред задатака који су примарни за играче средине терена Младен се често налазио у ситуацијама да директно угрози гол ривала. У томе је често и успевао а његови голови углавном постизани са веће удаљености по правилу су били најлепши. Скроман и пристојан у понашању ван терена, на зеленом тепиху је далеко од тога. У сваки дуел улази са пуном снагом али у границама фер-плеја све у жељи да својим потезима допринесе што квалитетнијој игри своје екипе. Зато они који га не познају баш најбоље често се нађу у дилеми и постављају питање "па зар то онај крхки младић тако жестоко улази у стартове не штедећи ни себе ни противника...

Све у свему јесења сезона у српској лиги група Војводина и велики успех Радничког били су уједно и велика афирмација како Младена Пурића тако и још неколицине играча шидског клуба што обећава да ће најстарији фудбалски колектив у нашој општини и у пролећном делу првенства јуришати на наслов првака лиге.

Иако изузетно воли што Младен наступа за Раднички из Шида отац Радивоје који је такође са успехом годинама наступао за овај клуб, са нескривеном жељом очекује да ће у догледно време добити све потребне дозволе и сертификате да би се његов син опробао и на интернационалној сцени. Иако ће нема сумње љубитељима фудбала у Шиду у том случају бити жао што напушта шидски клуб, желимо му да успе на интернационалној сцени јер са квалитетима које тренутно поседује Младен ће се по свему судећи веома брзо наћи у неком од познатијих друголигашких састава у Немачкој или Аустрији.