УНИВЕРЗАЛУ НАСЛОВ ПРВАКА

Финалним утакмицама које су одигране у суботу 13. децембра у хали Спортског центра Шид, завршен је традиционални зимски турнир у малом фудбалу Шид 2008. На овогодишњем турниру укупно је учествовало 32 сениорске и 9 пионирских и кадетских екипа

ЗАВРШЕН ЗИМСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

Екипа коју су углавном сачињавали фудбалери Радничког из Шида и Биг була из Бачинаца, заслужено понела наслов овогодишњег победника


Победничка екипа Универзал из Шида

Финалним утакмицама које су одигране у суботу 13. децембра у хали Спортског центра Шид, завршен је традиционални зимски турнир у малом фудбалу Шид 2008. На овогодишњем турниру укупно је учествовало 32 сениорске и 9 пионирских и кадетских екипа. У квалификационом делу екипе су биле сврстане у такмичарске групе а по два најуспешнија тима су се пласирали за даљи ток такмичења.


У финалним утакмицама које су одигране пред препуном халом спортова у Шиду, нашле су се четири екипе које су имале највише успеха у ранијим фазама такмичења. У утакмици за треће место екипа Плава Чигра из Адашеваца је високим резултатом 8:2 савладала екипу Косановић из Мартинаца, која је словила за једног од главних фаворита за наслов овогодишњег првака. У овој утакмици било је видно да су фудбалери из Мартинаца ушли практично без мотива, јер су шансу да се боре за наслов првака изгубили у полуфиналу од екипе Кнаусакс из Шида, када су доживели пораз резултатом 3:4. На другој страни екипа из Адашеваца је још једном показала да се годинама налази међу најуспешнијим саставима на овом турниру.

Финални двобој протекао је у знаку екипе Универзал из Шида, који су сигурном и рутинираном игром успели да головима Драгана Аперлића (2) и Миленка Симеуновића, савладају екипу Кнаусакс, такође из Шида, која је по општим оценама најпријатније изненађење овогодишњег турнира. Победничка екипа Универзал из Шида играла је у саставу: Бранко Новаковић, Бранислав Чобановић, Ненад Ђуркић, Драган Аперлић, Братислав Нинић, Миленко Симеуновић, Горан Вукмир, Радован Миљковић и Јован Думитровић. Вођа екипе је био Мирослав Костић, власник предузећа "Универзал" из Шида.

За најбољег играча турнира проглашен је Ненад Ђуркић, члан екипе Универзал из Шида. Најбољи стрелац је Зоран Вурдеља, члан екипе "Плава Чигра" из Адашеваца, док је за најбољег голмана проглашен чувар мреже екипе Кнаусакс из Шида, Игор Бугарски.

Награде најуспешнијим екипама је доделио Дарко Ловрић, фудбалер прволигаша Војводине из Новог Сада. Подсетимо, победнику је поред пехара припала и новчана награда од 100.000 динара, другопласираном је припала новчана награда од 50.000 динара, док је трећепласираном тиму припала новчана награда у износу од 30.000 динара.

Поред такмичења у сениорској конкуренцији, наступили су и најмлађи. У категорији играча рођених '92-'93. победник је екипа Бумеранг из Сремске Митровице, код кадета '94-'95. прво место је освојила екипа Украс из Новог Сада. Победник у категорији дечака рођених '94-'97. је екипа Сирмиум из Сремске Митровице. У категорији пионира (дечаци рођени 1998. године), прво место освојила је екипа Сирмиума из Сремске Митровице. Свим екипама у млађим категоријама организатор турнира је обезбедио награде у виду комплета спортске опреме, које су доделили Мирослав Смиљанић, члан Општинског већа и Зоран Шапоња, председник Месне управе Шид.

Општа оцена међу љубитељима спорта у Шиду је да је овогодишњи турнир за разлику од претходних био много бољи, како у организационом смислу, тако и у броју екипа, јер су поред фудбалера са ових простора на овогодишњем турниру наступиле и екипе из Винковаца, Товарника, Новог Сада и Сремске Митровице. Занимљиво је да је екипи из Винковаца припао овогодишњи пехар за фер-плеј. Заслуге за врло добру оцену организације овогодишњег турнира припадају директору Спортског центра проф. Младену Николићу и његовим сарадницима, који су успели да у веома кратком временском року организују једну од највећих спортских манифестација у нашој општини.