Menu
RSS
A+ A A-

РАДНИЧКИ И СЛОГА КАНДИДАТИ ЗА ПРВАКЕ

ОСВРТ НА УЧИНАК НАШИХ ФУДБАЛСКИХ КЛУБОВА У ЈЕСЕЊОЈ ПОЛУСЕЗОНИ


Хајдук из Вишњићева и Фрушкогорац из Кукујеваца у средини табеле Сремске лиге док је Граничар из Адашеваца на најбољем путу да избори експресни повратак у Сремску лигу


kapiten-radnickog.jpg

Затишје између две полусезоне у фудбалским клубовима са подручја шидске општине између осталог се користе и да би се сумирали такмичарски резултати у првој полусезони. Разлога за радост има у редовима Радничког из Шида, Слоге из Ердевика и Граничара из Адашеваца док се са солидним резултатима могу похвалити и фудбалски клубови Хајдук из Вишњићева и Фрушкогорац из Кукујеваца.

Шиђани су ове јесени ненадано постали прави хит прве полусезоне. Одличним играма ове јесени чета Триве Илића је ушла у најужи круг кандидата за наслов првака и пласмана у прву лигу Србије што представља до сада највећи такмичарски успех клуба који ће идуће године обележити један век постојања. Ништа мање задовољство није ни у редовима Слоге из Ердевика која је доминирала у јесењем делу првенства Сремске лиге што најбоље говори податак да су своје највеће ривале Омладинца из Нових Бановаца и Борца из Мартинаца оставили са седам бодова мањка.Наша два представника у Сремској лиги Хајдук из Вишњићева и Фрушкогорац из Кукујеваца немају разлога да не буду задовољни учинком у првој полусезони. Истина клуб из Вишњићева је имао лепу прилику да овогодишње првенство заврши у самом врху табеле али неколико лоших игара и резултата у завршници знатно су их удаљили од тог циља. Фрушкогорац у овом тренутку слови за једног од најстабилнијих сремсколигаша и нема разлога да тако не буде и у пролећном делу првенства.


Највеће разочарање је пласман Биг була из Бачинаца у првом делу првенства српске лиге група Војводина. Након одличног старта уследила је црна резултатска серија и пласман на 12. место са 18 освојених бодова свакако је један од најслабијих пласмана екипе из Бачинаца у последњих неколико сезона. Ипак верујемо да ће у овом клубу пауза између две полусезоне бити искоришћена на најбољи начин и да ће Биг бул у пролећном делу првенства заузети место у средини табеле ове лиге.


Велика пажња љубитеља фудбала у нашој општини са разлогом је била усмерена ка овогодишњем првенству у Општинској лиги Шид. Иако је реч о најнижем рангу такмичења узбуђења и квалитетних фудбалских утакмица није недостајало. На крају јесени Граничар из Адашеваца је заслужено понео наслов првака али ће у екипама Једноте из Шида и Омладинца из Батроваца имати достојне ривале у борби за повратак у Сремску фудбалску лигу.


Све у свему учинак наших фудбалских клубова могао би добити прелазну оцену тим пре јер су паралелно са одличним резултатима сениорских састава и пионири и кадети многих наших клубова такође постигли одличне резултате у лигама и такмичењима у којима наступају.