ОДЛАЗИ ЛИ СПОРТСКА ДИВА

Вест да је Зорица Стојановић тренер и стандардни члан екипе Кајакашког клуба Филип Вишњић из Вишњићева решила да напусти свој матични клуб и активно бављење кајаком, нема сумње дубоко ће растужити све љубитеље спорта.

ДА ЛИ ЋЕ КАЈАКАШКИ СПОРТ ОСТАТИ БЕЗ ЈЕДНОГ ОД НАЈБОЉИХ ПРЕДСТАВНИКА

Тешкоће које су притисле кајакашки клуб са Босута по свему судећи резултираће одласком најбоље кајакашице и тренера овог клуба Зорице Стојановић
ЗОРИЦА СТОЈАНОВИЋ НАЈУСПЕШНИЈА КАЈАКАШИЦА ККК

Вест да је Зорица Стојановић тренер и стандардни члан екипе Кајакашког клуба Филип Вишњић из Вишњићева решила да напусти свој матични клуб и активно бављење кајаком, нема сумње дубоко ће растужити све љубитеље спорта.

Притиснута бременом тешкоћа у које је њен клуб запао у последње време, као и личним разлозима, шампионка са Босута одлучила је да након блиставе спортске каријере каже збогом спорту у коме је дала толико много.
Више од 15 година ова скромна девојка из Вишњићева доминирала је кајакашким стазама Војводине и Србије али и на међународним регатама. Недавно је са успехом дипломирала на Факултету за менаџмент и спорт у Новом Саду и то у области спортова на води али јој ни то није било довољно да реши своја егзистенцијална питања. У последње време радила је за скромну надокнаду као тренер у свом клубу уз легендарног кајакашког стручњака Станишу Радмановића уз чију је помоћ и постала један од најбољих спортиста наше општине свих времена. Обећања која су јој у последње време давана у вези са решавањем њеног статуса отишла су у неповрат заједно са благим поветарцем који ју је често пратио на кајакашкој стази на Босуту. Кап је прелила чашу и шампионка са Босута која је у више наврата била изабрана за најуспешнију спортисткињу општине Шид решила је да остави весла и кајак коме је посветила своју младост и коме је дала толико много.

Било је истина неких покушаја да се реши статус ове спортисткиње која је била скромна у својим захтевима. Тражила је само да остане у свом клубу и да у моменту када се легендарни кајакашки стручњак Станиша Радмановић повуче, настави са радом у једином сеоском кајакашком  клубу у Србији. Нажалост тешкоће које су присутне у клубу са Босута као и одређено неразумевање условили су да се Зорица Стојановић повуче са активне сцене.

И када новинар и хроничар овог поднебља пише о овим темама онда му се несвесно наметне помисао и питање. Па зар је заиста морало да буде тако? Зар смо заиста толико богати са спортским стручњацима овог профила да их се тако олако решавамо. И наметне се још понешто као на пример висина средстава која се одвајају за спорт и спортске активности. Па зар је могуће да се у оквиру њих не могу изнаћи решења за ову дивну спортисткињу, државну и покрајинску првакињу.

Нека овај чланак буде само почетак акције у којој би се покушало задржати Зорицу Стојановић крај  кајакашке стазе (иако још увек и то са великим успехом наступа и као такмичарка). Биће уверени смо то велики успех, а њен рад веома брзо ће донети резултате са којима ћемо се сви поносити. Гаранција за то су њена преданост, стручност и одлучност како у времену када је господарила кајакашким стазама Војводине и Србије тако и времену које је провела као тренер у клубу у коме је заједно са Станишом Радмановићем већ припремила неколико талентованих кајакаша који се налазе у самом врху војвођанског и српског кајака.

Толико јој бар дугујемо за све оно што је дала спорту ове општине и ове средине.

ПРОМОТЕР

Иако и сама још увек млада Зорица ужива велико поштовање својих клупских колега. Да  је то тако најбоље говоре примери са бројних регата које су протеклих година одржане у Вишњићеву. Зорица је једном речју поред Организационог одбора "алфа и омега" ових такмичења. Често је у улози промотера, записничара, тренера, али и такмичара на стази на којој по правилу осваја највиша места.

Поред бројних награда и признања за резултате које је постизала на првенствима Југославије, Србије и Војводине у сећању ће јој нема сумње остати међународна регата у Брчком где је освојила пет златних медаља у исто толико дисциплина у којима је наступила сама или заједно са својом клупском колегиницом Миленом Јовановић. Тај резултат остварен у конкуренцији такмичара из Хрватске, БиХ, Мађарске и других земаља остаће уписан златним словима у њеној каријери и у историји Кајакашког клуба "Филип Вишњић" у Вишњићеву.