Menu
RSS
A+ A A-

МАРАДОНА ИЗ ШИДА МЕЂУ "ЛАЛАМА"

Један од најдаровитијих фудбалера са ових простора са успехом наступа за екипу Војводине из Новог Садаdarko-lovric.jpgДарко Ловрић у својој богатој спортској каријери наступао за десетак прволигашких састава из наше земље


Када је Дарко Ловрић на завршној свечаности на овогодишњем турниру у малом фудбалу Шид 2008., уручивао победничке пехаре и награде најбољим екипама и појединцима, била је то уједно и прилика да се сви љубитељи фудбала у нашој средини подсете на једног од најдаровитијих фудбалера са ових простора у последње две деценије. Када је крајем осамдесетих и почетком деведесетих година прошлог века под тренерском палицом Станка Логарушића почео са својим првим фудбалским корацима млади Ловрић је недуго због својих бравурозних потеза и владања фудбалском техником не без разлога стекао надимак Марадона, који ће га пратити кроз његову каријеру до данашњих дана и то не без разлога. Дриблинзи и потези које је тада омалени и крхки Ловрић изводио како на утакмицама тако и на тренинзима говорили су да је реч о вансеријском фудбалском таленту.


Недуго затим ће као један од најмлађих првотимаца наступати за сениорски тим Радничког из Шида да би се веома брзо нашао у ФК Звездара из Београда захваљујући у првом реду тренеру Јови Бунчићу који га је препоручио овом београдском клубу који ће убрзо постати члан Прве савезне лиге тадашње Југославије. Након тога за услуге овог префињеног играча заинтересовали су се и остали београдски прволигаши и Дарко из Звездаре прелази у Железник а након тога обрео се у редовима "Мајстора са Дунава" екипе Радничког из Новог Београда.Највећи такмичарски успех са својом екипом Дарко ће доживети у ФК Вождовац где ће уз тренерску палицу искусног Михајла Ивановића овај клуб освојити треће место одмах иза Партизана и Црвене звезде из Београда. Дарко у овом тренутку наступа за екипу Војводине из Новог Сада. Тренер Драгољуб Беквалац (који је донедавно био шеф стручног штаба Новосађана) препознао је у некадашњем фудбалском враголану искусног првотимца који може да игра на неколико места у екипи. Тако је и било и Дарко је у првој полусезони у којој је Војводина освојила наслов вицешампиона јесени дао пуни допринос успеху новосадског клуба. Нема сумње и пролеће ће донети још веће изазове и зашто не рећи и оправдана очекивања да се млади Шиђанин евентуално нађе и у шампионској екипи Војводине.


У кратком разговору са њим истакао је да је задовољан третманом у Војводини али да су му мисли поред успеха клуба у којем наступа усмерене и према иностранству. Наиме један од најбољих играча са ових простора размишља о одласку у иностранству и обзиром да иза себе има преко 200 прволигашких утакмица верујемо да неће бити тешко да нађе екипу која ће бити заинтересована за њега.


Ми му на том путу желимо много успеха а верујем да делим мишљење већине љубитеља фудбала у нашој средини да ће остати жал за тим што овај младић због свих дешавања у друштву и држави у тренуцима када је био на врхунцу каријере, није био у могућности да до краја искаже свој раскошни фудбалски таленат, јер, убеђени смо да је и поред набројаних успеха Дарко Ловрић-Марадона из Шида могао да дохвати и далеко веће фудбалске висине.