Menu
RSS
A+ A A-

НЕМАЊИНА ПОЕМА О ВАТРИ ФУДБАЛА

ОБЈАВЉЕНА ЗАНИМЉИВА СПОРТСКА ПУБЛИКАЦИЈАnemanja.jpg

 

 

 

 

 

Истакнути спортски новинар и тренер Немања Радивојшић објавио је ових дана изузетно занимљиву спортску публикацију.

Необичност овог литерарног штива огледа се пре свега у темама и начину писања овог заљубљеника у "најважнију споредну ствар на свету" у коме се налазе његови и наши јунаци са фудбалских терена.

Пишући рецензију за ову, како је нагласио, епиграмистичку поему, познати шидски песник и књижевник Светислав Ненадовић је између осталог написао... "Ова књига, овај "Споменар" Немање Радивојшића, исказана кроз  епиграмску форму стваралачког говорења, својеврсна је поема о ватри фудбала и онима који су је палили, разбуктавали и проносили кроз време на овим нашим просторима..."


У књизи која се налази пред читаоцима, Радивојшић је на само њему својствен начин представио 75 фудбалера са ових простора почев од оних најпознатијих (Лепињица, Мијуцић, Херцег, Мутибарић, Ивановић, Миловановић и др.) па све до оних фудбалских мајстора са којима је Немања играо или их је тренирао или писао и говорио о њима. Ту ће се наћи места за Xеву, Брању, Бојкета, Пурета, Будију, Учу и друге јунаке фудбалских терена у Шиду, Бачинцима, Кузмину, Моровићу, Ердевику и другим местима.


Иако у шестој деценији Радивојшић је још увек активно везан за сва збивања у фудбалу на подручју Срема и неће бити велико изненађење да у  новој сезони, песник и фудбалски тренер из Бачинаца, седне на ужарену тренерску клупу једног од познатијих сремских клубова са које ће пратити игру својих пулена, али истовремено и смишљати нове стихове о њима.