Menu
RSS
A+ A A-

НЕМА ВИШЕ САВСКОГ ВУКА

ОСТАЋЕ НАМ У СЕЋАЊУ СКЕЛЕЏИЈА МАРКО КОКАНОВИЋ

Пре извесног времена Марко Кокановић  из Доњег Црњелова у Републици Српској, отишао је у вечност

 

Марко Кокановић из Црњелова

Отишао је човек који је годинама радио на скели која је између реке Саве повезивала села Јамену и Доње Црњелово и уједно била једина веза између северне Србије и Републике Српске.

Иако већ у годинама вешто је усмеравао скелу, власника Слађане Исаковић  која је заједно са њим превозила путнике и возила који су се упутили на овај правац. Живот на Сави поготово у јесењим и зимским месецима зна бити и те како суров, али Марко је увек успевао да скелу доведе на своје одредиште и то буквално у "један сантиметар", како је знао често да каже.

Уживао је у свом последњем послу јер је често сретао разне људе и путнике са којима је знао разменити неколико реченица, таман толико да скела којом је кормиларио пређе између једне и друге обале Саве.

Надао се и очекивао да ће доживети да две обале реке Саве повеже мост макар онај панонски, јер би на тај начин спојио исти народ који живи на две обале некада најдуже реке у бившој Југославији. Иако је знао да би тада остао без посла умео је рећи да би му то била највећа животна жеља јер би његово Црњелово и суседна Јамена били повезани за сва времена.