Menu
RSS
A+ A A-

БРИЖНИЈЕ ОДРЖАВАЊУ СПОМЕНИКА

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ШИДborci.jpg

 

 

 

Приликом недавне прославе јулских празника која је одржана у организацији Општинског одбора СУБНОР-а Шид, поред доделе плакета и признања члановима борачке организације било је и речи о предстојећим активностима СУБНОР-а.

Поред обележавања значајних датума из наше новије историје чланови борачке организације у нашој општини планирају да у току ове и наредне године значајну пажњу посвете одржавању и обнови споменика и спомен-обележја из НОР-а.

За те намене биће издвојена значајна средства са којима располаже СУБНОР али се исто тако очекује помоћ и општине као и Месних управа са подручја наше општине на чијој се територији налазе споменици.


Према речима Саве Рошића председника ОО СУБНОР Шид и Ранка Добројевића секретара, овај посао ће како се очекује уследити већ ове јесени и то најпре на објектима који су у најлошијем стању.

Иначе у шидској општини се према незваничним подацима налази преко 120 споменика и спомен обележја из НОБ-а што јасно говори о коликом послу је реч имајући у виду чињеницу да су већина њих грађени пре више од пола века.