Menu
RSS
A+ A A-

РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ ГРАДСКЕ РАСКРСНИЦЕ

ЗАЈЕДНИЧКИМ СРЕДСТВИМА РЕПУБЛИКЕ ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ПУТЕВЕ И ОПШТИНЕ ШИД 

Средства за радове (три милиона динара) заједнички обезбедили шидска општина и државна Дирекција за путеве сектор - север

centar-sida.jpg

 

Ових дана у Шиду су радници Срем-пута из Руме започели радове на реконструкцији главне градске раскрснице на којој се укрштају улице Цара Душана, Кнеза Лазара, Карађорђева и Светог Саве. Иако су ови радови били најављивани знатно раније тек ових дана фирма из Руме отпочела је са реализацијом овог пројекта чија цена ће бити 3 милиона динара. Средства за ове намене обезбедили су заједничким снагама Републичка дирекција за путеве сектор - север (Нови Сад) и општина Шид. Тиме ће се након дужег времена на бољи начин регулисати како путни и теретни саобраћај тако и пешачки јер је реч о централној градској зони у оквиру које су смештене све главне општинске институције као и други пословни и трговачки објекти.

Према речима Горана Бранковића из Срем-пута у Руми шефа градилишта, након завршетка радова главна раскрсница у Шиду добиће много лепши у функционалнији изглед. Наиме поред проширења коловозних трака и делимичне  реконструкције саобраћајне сигнализације биће изведени и радови на атмосферској одводњи као и постављање ивичњака и други неопходни радови како би једна од најфреквентнијиј раскрсница у Срему била што боље опремљена. Наиме због недостатка заобилазнице, кроз центар Шида у дневним и ноћним сатима пролази мноштво путничких и теретних моторних возила са граничних прелаза Батровци - Бајковац, Шид - Товарник, Принциповац - Илок као и са преосталих граничних и малограничних прелаза којих је осам на подручју шидске општине.

Оно што забрињава грађане Шида и последњих година им представља велики проблем је све већа фреквенција теретног саобраћаја кроз главне градске улице. Возачи ових возила који се крећу у правцу граничних прелаза или иду са њих по правилу користе главне градске улице често стварајући велику саобраћајну гужву али и тешко оштећујући ионако лоше  путеве како у самом граду тако и у осталим деловима општине. Чине то из разних разлога. Понајпре да би избегли део плаћања путарина на ауто-путу Београд - Загреб а део због тога да би избегли чекања на две рампе које се налазе на прузи Београд - Загреб и које им често знају одузимати драгоцено време.