Menu
RSS
A+ A A-

МАЛИШАНИ СА КОСОВА ПОСЕТИЛИ ШИД

У ОРГАНИЗАЦИЈИ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ ШИД


malisani-kosovo.jpg

 Поред дружења са својим вршњацима из ОШ  „Бранко Радичевић“ у Шиду малишани из јужне српске покрајине присуствовали литургији у цркви св. оца Николаја и одиграли неколико спортских утакмица са својим домаћинима


Да је сарадња између многих крајева Србије са грађанима Косова и Метохије писутна, говори и недавна посета Шиду малишана из Лепосавића на Косову. Посредством Српске православне црквене општине Шид и протојереја Петра Божића група ученика из овог градића на Косову заједно са својим наставницима боравила је два дана у Шиду.

Након доласка у суботу 13. децембра најпре су се упознали са својим домаћинима односно ученицима ОШ "Бранко Радичевић" из Шида код којих су и преноћили а потом су у недељу присуствовали свечаној Литургији у цркви св. оца Николаја у Шиду где су се причестили и целивали део моштију Кнеза Лазара које почивају у једној од најстаријих здања СПЦ на овим просторима.

Након тога у хали Спортског центра у Шиду одржани су спортски сусрети ученика са Косова (од којих већина наступа за млађе селекције ФК Космет из Лепосавића) и њихових вршњака из Шида. Сусрет је уз велико присуство углавном најмлађих, протекао у интересантној игри и занимљивој атмосфери а на крају (иако то није толико важно) славили су домаћини резултатом 2:1.


Небојша Нинић радник Спортског савеза општине Лепосавић који је био у својству вође екипе, истиче срдачност и добродошлицу коју су малишанима и њиховим пратиоцима приредили ученици ОШ Бранко Радичевић и њихови наставници као и протојереј Петар Божић. „Ово ће за моје ученике значити много јер ће још једном схватити да и поред све тежине живота који осећају због стања на Косову и Метохији, нису сами и да цела Србија мисли на њих.

Надам се и верујем да ће веома брзо нашу средину посетити малишани из Шида и да ће се дружење и сарадња између два града наставити и проширити „истакао је Небојша Нинић из Лепосавића.


Дружење малишана са Косова и Метохије настављено је и у ресторану Бане у Шиду где је власник овог угоститељског објекта Бане Бешевић приредио пригодан коктел.