Menu
RSS
A+ A A-

ЛАКШЕ И БРЖЕ ДО ДИЈАГНОЗЕ

ДОМ ЗДРАВЉА У ШИДУ ПОСТАЈЕ СВЕ ОПРЕМЉЕНИЈИ САВРЕМЕНИМ АПАРАТИМА



sandra-laboratorija.jpg

 

 

 

 

 

 

Према напред утврђеном плану у Дому здравља у Шиду поједине службе су добиле нове и савремене апарате што ће допринети лакшем и бржем дијагностиковању те на тај начин обезбедити бољу здравствену заштиту пацијената.

Према речима др Светозара Манојловића, директора Дома здравља, Гинеколошка служба је добила колор-доплер за квалитетно праћење трудноће и болести у гинекологији.


- Набавили смо и видео-колпоскоп за рано дијагностиковање раних промена на грлићу материце као и микроскоп за цитологију што представља новину у Дому здравља односно могућност да наш гинеколог др Драган Којић, који је завршио додатну едукацију из цитологије, на тај начин анализира брис по Папа-Николау што смо до сада слали у Сремску Митровицу - наводи др Светозар Манојловић.


Крајем прошле године у рад је пуштен вишеканални биохемијски анализатор у Служби лабораторијске дијагностике што ће омогућити брже и тачније лабораторијске анализе. Сазнајемо од нашега саговорника да је при крају уређење простора за смештај апарата на Физикалној медицини и рехабилитацији као што је магнетна и ласер терапија.


- Поменути апарати су вредни приближно десет милиона динара, а средства је обезбедио републички Завод за здравствено осигурање, Филијала Сремска Митровица. План нам је да у 2009. години наставимо доопремање Дома здравља и већ су обезбеђена средства од истог извора финансирања у вредности пет милиона динара за набавку дигитализованог ортопантографа за снимање зуба, синуса и костију лица за потребе Стоматолошке службе.

Циљ нам је да обновимо и део возног парка. Из сопствених средстава смо већ купили ново возило "југо 55" вредног 400 хиљада динара за потребе услуга кућног лечења. Такође планирамо да отворимо лабораторије у Амбуланти у Ердевику као и да изградимо коси кров односно поткровље површине 1.360 квадратних метара на згради Дома здравља у Шиду - каже директор др Светозар Манојловић.